Maand: november 2022

Verslag vrijdag 11 november

Het is vrijdagmiddag, 16.00 uur; tijd voor de WP Indoorsoccer competitie.

Net zoals het Nederlands Elftal staan de definitieve selecties van FC Kip, Of je worst lust en FC Oreo vast en komen in speelronde 2 voor het eerst in actie. Teams de Aapjes, FC Wilderveen en De Strijders staan net zoals speelronde 1, later op de middag aan de aftrap.

————————————————————————————————————————————–

FC Kip – FC Oreo                                                                                                             Uitslag: 30 -1

Een goed gevulde tribune zag de bal om 16.00 uur rollen in de Parkstadhal. FC Kip, spelend in het geel tegen FC Oreo. Laatstgenoemde team speelt in zwarte tenues. Het was uiteindelijk de middag van FC Kip. Onder leiding van scheidsrechter C. Cannegieter gingen beide teams strijdbaar van start.

Het was in minuut 1 al raak voor FC Kip. Goed combinatievoetbal zorgde voor een snelle 1-0. Doelpuntenmaker T.Hoekzema. De snelle openingsgoal zorgde voor twijfel bij FC Oreo. Ze lieten de bal bij vlagen goed rond gaan. Door dat FC Kip als team goed druk zette, was het voor FC Oreo lastig om structureel over de middenlijn te blijven voetballen. Ze werden bij vlagen teruggedrongen door een sterk spelend FC Kip. Laatstgenoemde team was overtuigend in de passing en veel positiewisselingen zorgden er voor dat FC Oreo er moeilijk aan te pas kwam. Dit zag je ook uitgedrukt worden in de stand ( 8-0). FC Oreo deed wat terug in de vorm van een goal. Vanuit een corner kwam L. Diehlman prachtig tot scoren en op deze manier kwam FC Oreo van de hatelijke nul af.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. FC Oreo werd op de middenlijn vastgezet en had daardoor moeite om er onder uit te voetballen. Positioneel stond FC Kip beter waardoor er veel aangevallen werd. De keeper van FC Oreo deed wat hij kon maar werd geklopt door goede aanvallen. Door goals van onder andere L. Tehubijuluw, T. Sanders, D. Osinga en W. Marquering werd er een grote score neergezet. Een prima voetballend team als FC Oreo was in de eerste speelronde niet opgewassen tegen FC Kip. FC Oreo gaat zich oprichten en over twee weken een reactie geven in de competitie.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Of je worst lust – De Aapjes                                                                                      Uitslag: 8 – 1

De tweede wedstrijd van de middag stond onder leiding van S.Perdok. Om 16.30 uur gaf hij het startsignaal voor de eerste helft. Beide coaches beschikten over een fitte selectie.

Beide teams waren in de eerste minuten van de wedstrijd in evenwicht. Het balletje rolde van voet naar voet. Er werd gretig gezocht naar openingen in de defensie van de tegenstander. Toch was het Of je Worst lust wat de ban brak (1-0 door J. Spruit). Het was een knappe goal voor het thuisspelende team. Ze drukten door en kwamen binnen 6 minuten spelen op een comfortabele marge van 3 doelpunten. Hoewel het percentage balbezit nauwelijks het verschil maakte in deze wedstrijd, was het Of je Worst lust wat zakelijker was in de afronding. Overigens speelde de keeper van de Aapjes een uitstekende wedstrijd. De paal en lat hielpen hem mee.

De Aapjes deed vlak voor rust wat terug. Ze T. Oost kreeg de bal goed aangespeeld en begon een kleine actie in te zetten vanaf de linkerflank. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek. Een knappe goal wat de Aapjes wellicht moed geeft.

Na de rust was het Of je Worst lust dat sterker uit de startblokken kwam. Hoewel ze een voorsprong hebben opgebouwd waren ze er nog niet helemaal gerust op. De Aapjes speelden goed en hadden bij vlagen goed, verzorgd spel. Ze kregen naarmate de wedstrijd vorderde meer controle over het spel. Het ontbrak ze in deze wedstrijd aan scorend vermogen. Daarentegen heeft de coach van Of je Worst lust, liefst 6 verschillende spelers zien scoren. Over twee weken mag Of je Worst lust haar tweede wedstrijd spelen. De Aapjes komen 2 december weer in actie.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

FC Wilderveen – De Strijders                                                                                    Uitslag 0 -2

Op voorhand een spannende pot. Hoewel beide teams de vorige speelronde winnend hebben afgesloten, willen beide teams met goed voetbal winnen!

Het spel ging op en neer in de eerste minuten. Geen uitgespeelde aanvallen maar aan beide kanten toch gevaar via de lange bal. De Strijders hielden goed positie en zorgde door een afstandsschot van D. Renaud voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Na 10 minuten spelen stond er 0-0 op het scorebord en stond de druk goed op de wedstrijd. Beide teams namen meer risico in het spel om dichterbij de goal te komen. Vlak voor rust werden de Strijders beloond met een goal. Een lage bal van J. Berendsen kwam richting de keeper van FC Wilderveen en had hier geen antwoord op ( 0-1). De Strijders gingen met 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerden de Strijders hun voorsprong uit te bouwen. Bij vlagen was er goed positiespel en combinatievoetbal te zien. FC Wilderveen bleef geconcentreerd en probeerde via snelle uitbraken te scoren. Een overtreding op een speler van FC Wilderveen zorgde halverwege de tweede helft voor gevaar. Een vrije trap, vlakbij de goal, werd tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. J.Berendsen tekende voor zijn tweede van de wedstrijd en verzekerde daarmee de overwinning van De Strijders.

Een spannende wedstrijd die nog even werd opgeschrikt door een vervelende blessure aan de kant van FC Wilderveen. Beiden teams kunnen zich opmaken voor de volgende speelronde.

 

Vrijdag 18 november en 25 november (Nederlands elftal) wordt er niet gespeeld. De eerstvolgende speelronde is op vrijdag 2 december.

Verslag vrijdag 4 november 2022

De bal rolt weer in Veendam

Afgelopen 4 november is de Winkler Prins Indoorsoccer competitie van start gegaan. De bal rolt weer in de Parkstadhal. Leerlingen uit klas 1, 2 en groep 8 strijden dit schooljaar om de felbegeerde zaalvoetbaltitel. Wie mag zich na 12 speelrondes kampioen zaalvoetbal noemen? We maken ons op voor de eerste speelronde.

De Aapjes – De Strijders ( 2-10 )
Gespannen hoofden in de Parkstadhal te Veendam. Dit geldt voor spelers, scheidsrechters, coaches en de organisatie. De teams hebben een aantal weken voorbereiding gehad en staan gereed voor de officiële aftrap van het nieuwe zaalvoetbalseizoen.

De eerste 5 minuten was vooral wennen aan de bal, elkaar proberen te vinden in het veld en de tegenstander peilen. Beide teams verzorgden goed positiespel en in de eerste 6 minuten werden er aan beide kanten prachtige steekballen gegeven. Voorlopig nog zonder resultaat want beide keepers speelden goed.

Er wordt flink gecoacht bij de wedstrijd van De Aapjes – De Strijders

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor de Aapjes. Uit het niets scoorde R. Kramer zijn eerste goal. Hij opende daarmee zijn eigen doelpuntenaccount en ook de eerste goal van het voetbalseizoen 2022/2023. De Strijders leken niet te schrikken en voetbalden rustig door met de gedachte dat ons doelpunt nog wel zal komen.

Dat was ook zo. Vlak na de 1-0 kwamen de Strijders op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker D. Renaud. De bal werd zorgvuldig met links binnengeschoten en dat heeft de ploeg goed gedaan. Een paar minuten na de eerste goal was het wederom raak voor D. Renaud. Na een vlot lopende aanval was hij opnieuw het eindstation ( 1-2). Naarmate de wedstrijd vorderde komt J. Berendsen ook serieus in beeld als doelpuntenmaker. Samen met D. Renaud nam hij een groot deel van de doelpunten voor zijn rekening. Beide teams hebben goed voetbal laten zien. De Strijders waren scherper in de spelhervattingen en dat zag je ook in de score. In een kort tijdsbestek werd er veel en snel gescoord (1-9).

Namens de Aapjes kwam T. Oost ook nog tot scoren en deed daarmee wat terug voor zijn team. De Aapjes speelden helemaal niet slecht maar moeten nog groeien in de competitie. Via D. Hoorn werd de eindstand bepaalt op 2-10. Beide teams staan op vrijdag 11 november weer in de hal en spelen dan tegen een ander team in de competitie.

FC Zakelijk – Josti FC ( 1-7)
De tweede wedstrijd van de competitie stond ook op vrijdagmiddag 4 november gepland. Beide teams kozen voor een donker tenue waardoor Josti FC de wedstrijd begon met hesjes aan.

Onder leiding van scheidsrechter C. Cannegieter mocht FC Zakelijk de aftrap nemen. Beide teams lieten de bal goed rondgaan. Elke speler in het veld werd bereikt en dat zorgde de eerste 5 minuten ervoor dat de wedstrijd in evenwicht is. De keepers aan de beide kanten zorgden er voor dat na 5 minuten nog steeds niet gescoord is. Flitsende reddingen met voet, handen en de paal zorgden

ervoor dat FC Zakelijk goed weg kwam. Uiteindelijk brak Josti FC de ban met een heerlijke solo. M. Molema tekende voor zijn eerste doelpunt en bracht daarmee zijn team op voorsprong. Dit bracht FC Zakelijk niet van zijn stuk en voetbalde door. De aanvallende intenties van FC Zakelijk zorgden ervoor dat er ruimte ontstond. Hier maakte Josti FC dankbaar gebruik van want voor de rust stond het 0-3 voor Josti FC.

FC Zakelijk kwam scherp uit de kleedkamer en lieten de bal weer rondgaan. Josti FC leek wat minder uit de startblokken te komen want een onoplettendheidje zorgde ervoor dat aansluitingstreffer op het scorebord kwam te staan. D.Cederbrug verraste de verdediging met een geplaatst schot en opent hiermee ook de doelpuntenrekening van FC Zakelijk.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd begonnen er gaten te vallen en werd er gemakkelijker gescoord. In de laatste twee minuten van de wedstrijd werd de laatste goal gemaakt en daarmee komt de eindstand op 1-7.

Doelpuntenmakers voor Josti FC:
J. Smook, M. Molema, L. Kappen (ieder 2 doelpunten) en A.Tjepkema.

FC Smarties – FC Wilderveen (1-4)
FC Smarties en FC Wilderveen namen het tegen elkaar op met als resultaat een boeiende wedstrijd. Een wedstrijd die onwennig begon maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de acties en doelpunten. De teams waren op hun eerste speeldag al vroeg te vinden in de Parkstadhal

De wedstrijd van 1700 uur is tevens de afsluiter van de eerste speelronde. FC Smarties bracht de bal aan het rollen en na 30 minuten weten beide teams waar ze staan na hun eerste wedstrijd in 2022-2023. De eerste 10 minuten was de show van de keepers. Beide keepers waren scherp en hielden hun ploeg op de been. FC Smarties probeerde onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Dit was lastig aangezien FC Wilderveen vroeg druk zette. Vanuit die opstelling schoven ze op tot de middenlijn en probeerden daar het spel te maken. Het duurde dan ook niet lang of het eerste doelpunt viel. Vanuit de verdediging werd de bal gespeeld naar N. Arkoub. Hij passeerde de tegenstander en schoot de bal tegen de touwen (0-1). Kort daarna werd het 0-2. Y. Habtegabr maakt zijn eerste van dit seizoen. Ook dit doelpunt komt door vroeg druk zetten waardoor FC Smarties de verdediging net te laat organiseerde.

De 11- koppige selectie van FC Smarties liet zich niet van de wijs brengen. Ze wisselden volop waardoor er van vermoeidheid geen sprake was. De aansluitingstreffer kwam niet helemaal als een verrassing en komt 5 minuten voor de rust. S. Buurmeijer schoof de bal na een kluts beheerst binnen ( 1-2).

De tussenstand zorgt voor een interessante tweede helft. Welke tactiek gaan ze hanteren om de overwinning over de streep te strekken. Beide teams waren aan het elkaar gewaagd. De tweede helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De keepers van FC Smarties en FC Wilderveen werden amper getest en de paar kleine kansjes voor het eerste genoemde team was niet voldoende om op gelijke hoogte te komen. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde FC Smarties wat te forceren door meer naar voren te voetballen. De ruimte die ontstond werd dankbaar ingevuld door O. Ahmed en N. Arkoub. Ze kwamen beide tot scoren wat de eindstand op 1-4 zette.

Op 11 november spelen de volgende teams:
16.00 uur – FC Kip vs FC Oreo
16.30 uur- Of je worst lust vs De Aapjes
17.00 uur – FC Wilderveen – De Strijders