Maand: november 2021

Verslag vrijdag 19 november 2021

“Sporters zonder supporters” bij Winkler Prins Indoorsoccer

Op vrijdagmiddag 19 november werd de derde speelronde gespeeld van Winkler Prins Indoorsoccer. Dit keer was het de beurt aan de leerlingen in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar om hun kunsten te vertonen in de Parkstadhal.

Een groot verschil ten opzichte van de vorige speelrondes was dat er dit keer geen toeschouwers waren. Waar we de afgelopen speelrondes nog erg enthousiast waren over de aanwezigheid van vele ouders en andere supporters, was het vanaf vorige week (in elk geval voor een aantal weken) helaas niet meer toegestaan om toeschouwers toe te laten tot de sporthal. Voor nu zijn we in elk geval erg blij dat het zaalvoetbal voor de kinderen voor zover nog door mag gaan, aangezien dit erg belangrijk voor het welbevinden van de kinderen.

“Voor veel kinderen wordt het spelletje gezien als een uitlaatklep, waarbij leerlingen de schoolweek op een leuke, sportieve manier kunnen afsluiten met hun vrienden. Daarnaast kan wat extra beweging naast de lessen LO op school en het sporten bij hun eigen sportvereniging nooit kwaad”, aldus de organisatie.

De middag begon met een wedstrijd tussen de Kleiers en FC Kip. Waar FC Kip de vorige speelronde nog met 12-0 wist te winnen van FC Cafetaria, moesten ze dit keer hun meerdere erkennen in de Kleiers. Het niveauverschil was minimaal, maar FC Kip zwakte wat af naarmate de wedstrijd vorderde. Ondanks de vele kansen van de Kleiers, wisten ze hier niet optimaal van de profiteren door het goede werk van de doelman van FC Kip. Halverwege de wedstrijd was de stand nog 1-1, maar in de tweede helft werd er gas gegeven. Dit heeft geresulteerd in een overwinning van 4-2 voor de Kleiers. T. Mehmedovic scoorde twee doelpunten en gaat nu aan kop als topscoorder met negen doelpunten uit twee wedstrijden.

FC Kip heeft het zwaar tegen de Kleiers

FC Wilderveen mocht om 16.30 uur aantreden tegen FC Frikandelbroodje, welke krap zaten in hun bemensing. Gelukkig konden ze nog twee spelers regelen, zodat ze tóch konden spelen. Helaas voor FC Frikandelbroodje wisten ze niet te scoren, terwijl FC Wilderveen dit wel vier keer deed. FC Wilderveen won met 4-0 en D. Tatlicioglu scoorde hier twee van.

De Stroopmannetjes, met grotendeels leerlingen uit klas 2, speelden hun wedstrijd tegen FC bal op het dak. Ondanks dat FC bal op het dak bij vlagen prima positiespel liet zien, kwamen ze er niet aan te pas. De Stroopmannetjes kregen kans na kans en wisten hier ook veel van te benutten. Een aantal doelpunten kwam tot stand na een erg goede samenwerking tussen de spelers. S. Luttjeboer van Stroopmannetjes wist er vier te scoren.

De afsluitende wedstrijd werd gespeeld tussen FC Gerrard en FC Cafetaria. Met allebei een betrokken ouder als coach begonnen ze enthousiast de wedstrijd. Ondanks alle goede intenties van FC Gerrard, liepen ze al snel achter de feiten aan. FC Cafetaria scoorde redelijk snel een aantal doelpunten achter elkaar, waardoor de wedstrijd halverwege al beslist was. Tóch bleef FC Gerrard strijden, wat resulteerde in drie doelpunten. Het is dat L. Kappen scherp was en maar liefst zes doelpunten scoorde, anders was de wedstrijd wellicht wat spannender geweest. FC Cafetaria won uiteindelijk met 3-9 van FC Gerrard.

Volgende week wordt er niet gespeeld. De eerstvolgende speelronde is voor de leerlingen van 14 t/m 16 jaar op 3 december. Ook dan mogen er helaas geen toeschouwers aanwezig zijn.

Verslag vrijdag 12 november 2021

Doelpuntenregen op de vrijdagmiddag

Vorige week kwam de jongste jeugd van Winkler Prins in actie, deze week waren de oudere kinderen aan de beurt. Leerlingen in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar lieten afgelopen vrijdag 12 november hun zaalvoetbalskills zien aan de toeschouwers die naar de Parkstadhal gekomen waren.
Waar vorige week bij de categorie 11 t/m 13 jaar voornamelijk ouders en opa’s/oma’s langs de kant zaten, bestond het publiek bij de categorie 14 t/m 16 jaar voornamelijk uit leeftijdsgenoten.
Gezien de maatregelen omtrent Corona, was de organisatie dit keer ook verplicht de oudere toeschouwers te controleren op een QR code. Gelukkig bleef het hierbij en konden de leerlingen “gewoon” voetballen.

Er werd om 16.00 uur afgetrapt tussen WP PRO en FC Kaasvet. Voor het eerst in alle seizoenen hebben we een compleet team van het praktijkonderwijs in de competitie. Het is mooi om te zien dat leerlingen uit alle deelscholen deelnemen aan de zaalvoetbalcompetitie. De spelers van WP PRO (allen gekleed in een keurig Winkler Prins tenue) waren erg enthousiast, maar dit mocht helaas niet baten. De tegenstander, FC Kaasvet was een aantal klassen beter en wist de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken. Ondanks de pogingen van coach J. Bos van WP PRO om het team in tactisch opzicht op de juiste plek te zetten, verloren ze met 1-14. W. Bruinewoud (FC Kaasvet) was met vier doelpunten de man van de wedstrijd. Tevens staat hij na één speelronde bovenaan in de topscoorderslijst.
Voor WP PRO wist M. Klok de eer te redden door het enige doelpunt te maken.

Havenbuurt United mocht om 16.30 uur aantreden tegen FC Knudde. Laatstgenoemde team deed zijn naam geen eer aan, want FC Knudde wist prima tegenstand te bieden tegen Havenbuurt United, (welke in de herfstvakantie nog het zaalvoetbaltoernooi van de Commissie voor de Schoolsport wist te winnen). Tóch wist Havenbuurt United twee doelpunten meer te scoren dan hun tegenstander en werd er gewonnen met 3-1. Twee doelpunten hiervan werden gescoord door E. Kaya. Voor FC Knudde scoorde S. Perdok.
Vervelend aan deze wedstrijd was dat J. Ould-Hamou het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter en zich niet kon inhouden. Hij riep iets naar de scheidsrechter wat niet door de beugel kan en werd vervolgens van het veld gestuurd. Hierdoor is J. Ould-Hamou de volgende speelronde voor één wedstrijd geschorst.

Y. Özdemir (Havenbuurt United) weet te voorkomen dat FC Knudde scoort.

Om 17.00 uur speelde Black Air Force Energy tegen FC Mustafa. De spelers van het eerstgenoemde team waren duidelijk beter op elkaar ingespeeld en wisten de wedstrijd te winnen met maar liefst 12-1. Vier doelpunten werden gemaakt door S. Rosa. Voor FC Mustafa wist één van de deelnemende meiden (een mooie goal) te scoren, namelijk C. Bouwhuis.

T. Faber (FC Mustafa) probeert op te bouwen, maar Black Air Force Energy staat compact te verdedigen.

De laatste wedstrijd van de vrijdagmiddag vond plaats tussen Zware van Nelle FC en FC Bob. Beide teams bestaan voornamelijk uit leerlingen van klas van Winkler Prins. Zware Van Nelle FC begon met een speler minder, aangezien iemand te laat was. Ondanks een mannetje minder kon FC Bob nog niet zo snel hiervan profiteren. De handige W. van der Veen (Zware Van Nelle FC) wist de voetballers van FC Bob aardig bezig te houden.

Tóch kwam FC Bob op den duur op voorsprong, ondanks dat ze een matige wedstrijd speelden. FC Bob, al een aantal jaren actief binnen Winkler Prins Indoorsoccer onder een andere naam, heeft in eerdere seizoenen al meerdere keren successen behaald (met o.a. een kampioenschap). Goaltjesdief D. de Jonge scoorde 3 doelpunten waaronder een geweldige omhaal (0-2). Voor Zware van Nelle FC scoorde J. Guikema twee doelpunten.
FC Bob wist met 2-5 te winnen.

FC BattieBoys, het enige team uit de oudste competitie dat niet speelde door het oneven aantal teams, komt op 3 december in actie. Volgende week vrijdag 19 november spelen de leerlingen van 11 t/m 13 jaar hun wedstrijden weer.

Waar de organisatie vorige week erg enthousiast was over de aanwezigheid van de vele toeschouwers, moeten we helaas wel mededelen dat toeschouwers de komende weken niet meer zijn toegestaan, ook niet met QR code. Dit als gevolg van de nieuwe Coronamaatregelen, welke op de persconferentie van 12 november zijn gecommuniceerd.

 

Verslag vrijdag 5 november 2021

Veel animo voor Winkler Prins Indoorsoccer

Afgelopen vrijdagmiddag 5 november is de zaalvoetbalcompetitie voor de leerlingen van Scholengemeenschap Winkler Prins weer van start gegaan. Voor het zevende jaar op rij hebben kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Veendam en omstreken de kans om deel te nemen aan deze buitenschoolse sportactiviteit. De competitie wordt wekelijks op vrijdagmiddag na schooltijd gespeeld in de Parkstadhal, waarbij er dit schooljaar maar liefst 167 leerlingen deelnemen. Doordat er zoveel animo voor de zaalvoetbalcompetitie is, zijn er twee competities gemaakt. Namelijk één voor de jongere kinderen (11 t/m 13 jaar) en een competitie voor de oudere kinderen (14 t/m 16 jaar).

Vanaf begin schooljaar is Ricardo Brongers (docent LO op Winkler Prins) druk bezig om de teams te werven en de competitie op te zetten, met het resultaat dat er dit schooljaar in totaal 17 teams deelnemen. Er doen zelfs bij meerdere teams leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs mee.

De eerste wedstrijd was dan ook tussen FC Kip (het complete team bestaat uit leerlingen van Hoi Pippeloi) en FC Cafetaria. Laatstgenoemde team had niet veel in te brengen, ondanks dat merendeel van het team een aantal koppen groter was dan de spelers van FC Kip. FC Kip won de wedstrijd met maar liefst 0-12! Dit door onder meer 4 doelpunten van T. Hoekzema en 3 doelpunten van L. Tehubijuluw. De jongens van Hoi Pippeloi lieten erg verzorgd voetbal zien en menig toeschouwer kon zien dat dit team goed op elkaar ingespeeld is.
Over toeschouwers gesproken…De tribune was erg goed gevuld met ouders, opa’s/oma’s en vriendjes van de voetballertjes. Leuk om te zien hoe betrokken men is en vooral hoe (intrinsiek) gemotiveerd de spelers van alle teams zijn.

Spelers van FC Kip kijken toe hoe de overwinning wordt binnen gesleept.

FC bal op het dak speelde tegen FC Frikandelbroodje, welke resulteerde in een 9-0 overwinning voor FC bal op het dak. Ondanks dat keeper C. Huizinga van FC Frikandelbroodje zijn team meermaals op de been hield door een aantal puike reddingen te verrichten, mocht het niet baten en kon FC bal op het dak de wedstrijd naar zich toe trekken. Met 5 goals was L. Jonker de man van de wedstrijd.

FC bal op het dak – FC Frikandelbroodje

De derde wedstrijd van de middag was tussen de Kleiers en FC Gerrard. Spelers van de Kleiers waren vorig schooljaar ook al actief binnen de competitie en hadden in tactisch opzicht hierdoor een voordeel. Vooral met goaltjesdief T. Mehmedovic (7 doelpunten) konden ze goed profiteren. Het werd namelijk 13-0 voor de Kleiers.
FC Gerrard, bestaande uit spelers van de brugklas, zal dit schooljaar ongetwijfeld nog wel punten gaan pakken aangezien er wel een aantal goede voetballers tussen zaten. Aan het enthousiasme lag het in elk geval niet.

FC Wilderveen (een combinatie van spelers die bij Veendam 1894 en vv Wildervank spelen) mocht het opnemen tegen het talentvolle team Stroopmannetjes. FC Wilderveen hield lang stand (mede door een uitstekend keepende K. Lanting), maar nadat ze twee doelpunten tegen kregen kwam Stroopmannetjes op stoom. Vooral de 0-3 kwam tot stand middels een flitsende aanval, waarbij de tegenstander werd weggespeeld. De wedstrijd is geëindigd in een 8-1 overwinning voor Stroopmannetjes. Drie doelpunten werden gescoord door de sterk spelende G. Szurko.

Vrijdag 12 november zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden in de competitie voor de leerlingen van 14 t/m 16 jaar.