Verslag vrijdag 4 december 2020

Afgelopen vrijdag stonden de laatste wedstrijden van het jaar 2020 op het programma. Drie wedstrijden werden gespeeld uit de competitie voor de jeugd van 14 t/m 16 jaar. Allereerst speelde FC 3e Helft tegen FC Koelbox, die prima tegen elkaar op konden boksen. FC 3e Helft kwam op voorsprong door een mooie goal van D. de Jonge. Deze goal kwam tot stand na een prima uitworp op maat van keeper S. Wolthuis. FC Koelbox deed iets terug en kwam op gelijke hoogte door een afstandsschot van I. Zhou. Na een mooie counter van FC Koelbox wisten ze zelfs op voorsprong te komen nadat goaltjesdief L. Wierenga de bal binnen wist te schieten. Nadat de 2-2 binnen was geschoten door de doelpuntenmaker van FC 3e Helft, had diezelfde D. de Jonge nog de kans op 3-2 na een mooi lobje, maar S. Huisman van FC Koelbox wist de bal net op tijd van de lijn te halen. Even later wist D. de Jonge wel te scoren en scoorde daarmee zijn 3e doelpunt. Ook wist S. Huisman nog een doelpunt te scoren, door de bal met zijn linkerbeen middels een prima schuiver langs de keeper te schieten, 3-3. Het einde was nog best spannend en FC Koelbox scoorde zelfs nog de 3-4 (L. Wierenga), maar helaas voor hun was dit net 2 seconden nadat de zoemer was gegaan. Eindstand: 3-3, al met al een terechte uitslag na een leuke wedstrijd.

De tweede wedstrijd liet iets meer machtsverschil zien. FC Tammo nam het op tegen King Benne FC, welke bovenaan staat en een prima doelsaldo heeft. De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op en FC Tammo wist prima weerstand te bieden. Een schot van M. Loots, die de kruising raakte, mocht de wedstrijd niet openbreken. Even later was het wel raak, 0-1 voor King Benne FC en daarna ging het snel. FC Tammo ging tegen elkaar praten en het wisselen ging niet van harte. Spelers in het veld en op de bank waren het niet met elkaar eens, mede daardoor kregen ze 3 doelpunten om de oren. Dat laat maar weer zien hoe belangrijk het is om een coach te hebben die alles in goede banen leidt binnen het team. De keeper van FC Tammo, M. Winkel, heeft het team nog een aantal keren goed gered. Toch kwam hij één keer te vroeg uit, waardoor King Benne FC de bal makkelijk kon inschieten. Topscoorder B. Luttje van King Benne FC hield zich dit keer nog aardig rustig, maar wist wederom 4 goals te maken. J. van Dijk van FC Tammo kreeg nog meerdere kansen, maar kreeg de bal er niet in. Uiteindelijk ging de bal er nog wel in voor FC Tammo, daar was wel een vrije bal voor nodig (die overgenomen mocht worden). T. Jager schoot de bal nagenoeg vanuit stilstand in de kruising. Aan het einde van de wedstrijd wist A. Haaien de bal nog hard tegen de touwen aan te schieten. Op zich een prima wedstrijd waar FC Tammo prima standhield in het begin, maar er zat meer voor hun in. Met een uitslag van 2-7 ging King Benne FC er terecht met de overwinning vandoor.

FC Tammo probeert op te bouwen, maar King Benne FC zet meteen vast.

De laatste wedstrijd van de middag werd gespeeld tussen Korsan FC en FC Piraat. De wedstrijd ging gelijk op en kansen vielen over en weer. In de eerste helft speelde FC Piraat beter en kwam op voorsprong door A. Futah, maar na de rust kwam Korsan FC prima terug. Bij een stand van 1-3 voor FC Piraat schoot E. Ciftçi de bal op de bal, maar in totaal wist diezelfde Ciftçi wel twee keer te scoren afgelopen vrijdagmiddag. Korsan FC kwam met enig geluk op gelijke hoogte, doordat de bal tegen de heup van Y. Özdemir werd geschoten waardoor de bal in het doel belandde, 3-3. In de laatste minuut werd het nog even spannend, aangezien FC Piraat een grote kans kreeg om de overwinning binnen te slepen, maar deze ging helaas mis. In de counter kwam Korsan FC in de laatste 20 seconden nog op een scoringskans, maar dit keer schoot E. Ciftçi mis. Uiteindelijk een terechte uitslag van 3-3.

O. Musse van FC Piraat met een poging op het doel van D. Altun.

Volgende week 11 december en die week erna (18 december) zijn er geen speelrondes. De eerstvolgende speelronde vindt weer plaats op vrijdag 8 januari 2021. De jeugd van 11 t/m 13 jaar mag dan weer aan de bak.

Namens de organisatie van Winkler Prins Indoorsoccer, wens ik jullie allen fijne feestdagen en alvast een goede jaarswisseling…Op naar een sportief (en hopelijk gezond) 2021!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *