Verslag vrijdag 27 november 2020

Op vrijdag 27 november, Black Friday, ging de bal uiteraard weer rollen in het Indoorcentrum Veendam. De competitie van 11-14 jaar was aan de beurt. FC Battie Boys en FC Goaldiggers waren beide vrij en spelen hun eerste wedstrijd pas weer in 2021.

Er werd om 16.00 uur aangevangen met de wedstrijd tussen FC Kaasje en Veendammers. Voor FC Kaasje, dat hun eerste wedstrijd dik wist te verliezen, stond deze middag wederom een zware wedstrijd op het programma. Veendammers, allen uitkomend voor Veendam 1894 en welke goed op elkaar ingespeeld zijn, wist de wedstrijd makkelijk naar zich toe te trekken en scoorde dan ook 21 doelpunten. S. Luttjeboer wist er 6 te maken, maar ook L. Tehubijulw (die sinds kort een contract heeft gekregen om volgend jaar bij FC Groningen te spelen) wist er 4 te maken. FC Kaasje was blij wanneer ze op de helft van Veendammers waren, want dit gebeurde niet heel vaak. In de laatste minuut van de wedstrijd kregen ze echter nog wel een grote kans, maar de bal werd nog redelijk simpel door G. Szurko van de lijn gehaald. Ook keeper L. Keizer van Veendammers kreeg nog de drang om te scoren, maar dit lukte niet. Uitslag: 0-21

In de tweede wedstrijd zat wat meer pit. FC Knudde speelde tegen FC Mêmé en laatstgenoemde kwam redelijk snel op voorsprong door een punter van I. Hoving, een mooie goal. R. Gruben van FC Knudde kreeg veel kansen, maar het merendeel ging er niet in. Ondanks een gelijkspel verdiend zou zijn, ging FC Mêmé er met de winst van 2-5 vandoor. Bruinewoud schoot de 2-5 netjes in de kruising. Voor FC Knudde wist R. Gruben toch nog 2 doelpunten te maken.

I. Hoving van FC Mêmé laat het netje trillen: 1-3.

De derde wedstrijd van deze middag was ook een spannende pot. Altijd Herres, dat in de top 3 terug te vinden is, nam het op tegen Brakka Boys. M. Mustafa van Altijd Herres kwam al na 30 seconden tot scoren. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Altijd Herres kwam er telkens net even iets makkelijker uit. Ondanks dat, wist S. van der Laan van Brakka Boys de bal mooi in de kruising te schieten, 1-1.

S. van der Laan van Brakka Boys scoort de 1-1

Altijd Herres was vastberaden weer op voorsprong te komen en deze uit te bouwen. T. Mehmedovic scoorde na een mooi uitgespeelde kans. Ook J. Faber scoorde nadat M. Mustafa de bal op prima wijze veroverd had op het middenveld. Diezelfde M. Mustafa (die nog in groep 8 zit van het basisonderwijs en de beste man was van het veld) scoorde de 4-1. Een mooie goal!
Ondanks de vele kansen van Brakka Boys wisten ze niet aan te sluiten. L. Wierenga miste veel kansen en ook R. Luppens kreeg de bal niet in het doel, maar wel op de lat. Ook D. Poelman kreeg nog een goed uitgespeelde kans, maar vergat de bal opzij te leggen. Een paar seconden later wist T. Mehmedovic wel te scoren. De eindstand van 8-1 voor Altijd Herres was wel enigszins geflatteerd, aangezien het spelbeeld minder machtsverschil liet blijken.

Coach B. Huizenga van Brakka Boys bespreekt zijn tactiek in de rust, helaas tevergeefs…

 

Volgende week 4 december wordt er gespeeld in de competitie 14-16 jaar, waar de nummers 2 en 3 (FC 3e Helft en FC Koelbox) elkaar ontmoeten. Volgende week is tevens de laatste speelronde van het kalenderjaar 2020.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *