Verslag vrijdag 20 november 2020

Afgelopen vrijdag waren het de oudere leerlingen die de zaal weer mochten betreden. Er werd vanwege het verkorte lesrooster een half uur eerder begonnen. FC Tammo speelde tegen FC Koelbox. Het laatste team speelde dit keer in een geheel nieuw tenue. De gele shirts, welke gesponsord worden door Verwarming Feiken Wildervank, vielen in elk geval wel op. Of ze hierdoor goed gaan spelen is nog maar de vraag. De wedstrijd verliep voor FC Koelbox wel gunstig, aangezien deze gewonnen werd met 3-9. Veel kansen werden in het begin gemist door FC Koelbox, mede doordat keeper O. van Dijk van FC Tammo veel doelpogingen wist te weren waaronder een hard schot van I. Zhou.
FC Tammo kwam er niet heel goed uit, behalve op een paar momenten. Dit gebeurde vaak in de counter, waar FC Tammo dan ook een aantal keren van wist te profiteren. L. Zwerwer van FC Tammo maakte nog een mooi doelpunt, waar aan de andere kant N. Feiken een goed uitgespeelde aanval wist in te schieten na een assist van I. Zhou. Voor FC Koelbox wist topscoorder L. Wierenga weer 4 doelpunten te maken.

I. Zhou van FC Koelbox aan de bal na een onderschepping.

De tweede wedstrijd van de middag begon alsnog iets later, aangezien één van de teams de tijdwijziging niet goed had meegekregen. FC Piraat speelde tegen FC Kaaskillers, welke een spannende wedstrijd was. Het ging redelijk gelijk op, maar FC Piraat wist de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken. FC Kaaskillers kwam nog wel op 0-1 voorsprong door een snelle goal van S. Vernimmen, maar deze voorsprong werd redelijk snel verpest door twee treffers van Y. Musse.
FC Kaaskillers kreeg veel kansen, zoals onder andere M. Tillema, die veel pogingen nodig had, Na een goede inzet, wist keeper D. Blokzijl de bal tegen te houden. Zelfs na een kans voor open doel, lukte het M. Tillema om de bal op de buitenkant van de paal te krijgen. Later in de wedstrijd wist hij nog wel zichzelf te belonen door eindelijk te scoren. Voor FC Piraat scoorde E. Kaya nog na een mooi uitgespeelde aanval. Ook O. Musse wist nog het net te laten trillen door te scoren met een mooi hakje. Eindstand 4-2 voor FC Piraat.

M. Tillema van FC Kaaskillers in de opbouw

De laatste wedstrijd van de middag was tussen King Benne FC en Korsan FC. Vanaf het begin zaten beide teams er bovenop, vaker onbesuisd dan met wijsheid. Vooral Korsan FC speelde niet slim, door vaak veel te wild duels in te gaan. Hierdoor hadden ze veel overtredingen nodig. Dit gaf her en der nog wel wat wrijving tussen beide teams. Voor Korsan FC wist E. Ciftçi te scoren, daarna ging het snel voor King Benne FC. Door niet slim op te bouwen bij Korsan FC (keeper dribbelde bijvoorbeeld halverwege het veld, waardoor de lijn naar het doel open lag) kon King Benne FC optimaal profiteren. Luttje, die bekend staat om zijn stijlvolle acties, speelde dit keer wat zakelijker. Een aantal harde schoten belandden in het doel. Vier doelpunten wist hij te maken, waaronder één penalty. Ook A. Haaijer scoorde twee doelpunten, maar dit hadden er meer kunnen zijn. Hij wist namelijk voor een leeg doel hoog over te schieten. Zijn tweede doelpunt was wel een mooie. Een afstandsschot van eigen helft toen de keeper van Korsan FC weer zijn doel had verlaten. Misschien dat Korsan FC hun krachten wat beter kon sparen door iets vaker te wisselen. Spelers D. Altun en B. Yilmaz hebben de hele wedstrijd aan de kant gezeten…

B. Luttje van King Benne FC loopt aan voor een hard schot op doel.

Volgende week, vrijdag 27 november, speelt de jongste jeugd weer en zullen de wedstrijden weer op de normale tijden zijn.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *