Verslag vrijdag 30 oktober 2020

Afgelopen vrijdagmiddag werd de tweede wedstrijdronde gespeeld. Dit keer mochten de oudere kinderen hun kunsten vertonen in de Parkstadhal. In de competitie 14-16 jaar zijn veel leerlingen te vinden die reeds meerdere malen deel hebben genomen aan  de WP Indoorsoccer competitie. Dat scheelt veel uitlegtijd, want zij zijn al bekend met alle spelregels welke we hanteren.

De eerste wedstrijd van deze vrijdagmiddag stond gepland tussen Korsan FC en FC Koelbox. Deze twee teams waren aardig aan elkaar gewaagd, maar toch wist FC Koelbox de winst naar hun toe te trekken. Het Trio I. Zhou, N. Feiken en L. Wierenga speelde aardig op elkaar in (ondanks veel kansen om zeep geholpen te hebben door net iets teveel kappen en draaien), waardoor FC Koelbox net een maatje te groot was voor Korsan FC. L. Wierenga, de topscoorder van de jongste competitie van vorig schooljaar, wist dit keer tweemaal het net te laten trillen. Voor Korsan FC deden Y. Özdemir en D. Altun iets terug door te scoren.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen FC 3e Helft en FC Piraat. Het eerstgenoemde team, welke reeds meerdere jaren in dezelfde hoedanigheid actief is in de competities, is goed op elkaar ingespeeld. Dat is duidelijk te zien aan de manier waarop de spelers elkaar op simpele wijze weten te vinden. Door dit makkelijke spel, werd het dan ook een hele opgave voor FC Piraat om mee te komen met de tegenstander. De wedstrijd eindigde dan ook in een 7-0 overwinning voor FC 3e Helft. D. de Jonge, die twee seizoenen geleden ook al de topscoorderstitel behaald heeft, ontpopte zich in zijn eerste wedstrijd ook weer tot een goalgetter. Hij maakte er maar liefst 4.

D. de Jonge schuift de bal tussen de benen door van keer D. Blokzijl en tekent voor de 7-0.

Als laatste werd de wedstrijd gespeeld tussen King Benne FC en FC Kaaskillers. Beide teams zijn vriendenteams die vaker actief zijn geweest in de competities van de afgelopen jaren. FC Kaaskillers had het vanaf het begin erg lastig met een aantal spelers van King Benne FC en kwam dan ook moeilijk van de eigen helft. De wedstrijd is geëindigd in 11-1 voor King Benne FC. Drie doelpunten werden gescoord door B. Luttje (bekend van vorig seizoen als “neusje voor de goal”). Voor FC Kaaskillers wist M. Tillema de enige treffer te maken. Een grappige bijkomstigheid was nog dat de keeper van FC Kaaskillers zich genoodzaakt voelde het veld te verlaten. Dit omdat hij uit zijn broek gescheurd was en dit niet bevordelijk voor zijn taak als ballenstopper was.
R. Meertens nam daarom deze plek onder de lat in.

A. Tatlicioglu van King Benne FC wordt hier goed vastgezet aan de zijlijn door twee spelers van FC Kaaskillers, waardoor hij de bal kwijtraakt. 

Volgende week 6 november spelen de jongere leerlingen weer hun wedstrijden en mogen FC Mêmé en Veendammers ook voor de eerste keer aantreden.

 

Nog even wat belangrijke informatie voor de komende periode (in verband met Corona maatregelen):

  • Toeschouwers zijn niet toegestaan. Als een team gespeeld heeft, mag dit team nog uiterlijk 15 min. nazitten op de tribune (even bijkomen van de gespeelde wedstrijd tijdens de 1e helft van de volgende wedstrijd).
  • Kom NIET eerder dan een kwartier voordat je moet spelen. Als je dus bijvoorbeeld om 16.30 uur moet spelen, mag je pas de zaal betreden tijdens de 2e helft van de wedstrijd die op dat moment gaande is.
  • De kleedkamers zijn helaas gesloten en er is dus geen (goede) mogelijkheid om je om te kleden. Kom dus zoveel mogelijk alvast in je sportkleding aan. Omkleden op de tribune kan uiteraard wel (bij gebrek aan beter…).

Bovenstaande afspraken zijn niet de meest ideale regels voor iedereen, maar probeer je hier allemaal zo goed mogelijk aan te houden. Deze afspraken gelden zo lang dat het nodig is. Bij wijzigingen hiervan, zal dit uiteraard gecommuniceerd worden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *