Verslag eerste speelronde – vrijdag 23 oktober 2020

Vrijdagmiddag 23 oktober was het weer zover, de bal ging weer rollen in de Parkstadhal! De WP Indoorsoccer competitie 2020-2021 is van start gegaan. In de periode van half augustus tot aan de herfstvakantie is LO docent R. Brongers druk bezig geweest om teams te werven voor de competities in twee verschillende leeftijdscategorieën. Het resultaat hiervan is dat er 8 teams deelnemen in de jongste competitie en 7 teams hebben zich aangemeld voor de categorie 14-16 jaar.

Van de 8 teams in de jongste competitie, kwamen er deze vrijdagmiddag 6 teams in actie. FC Mêmé en Veendammers moeten nog even wachten tot 6 november voordat ze hun soccerskills kunnen vertonen. De wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter J. Dekker, die een aantal jaren geleden zelf ook actief was binnen de competitie als speler.

Na een tijd van afwegen om de competitie wel of niet door te laten gaan, is er besloten om de knoop door te hakken en maar wel gewoon te gaan starten met de competities. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de maatregelen die de regering ons oplegt, maar tot nu toe kunnen we ons nog gewoon aan de richtlijnen houden (we zijn immers met een klein clubje in de grote hal).
In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld wel dat toeschouwers helaas niet toegestaan zijn, iets wat de competities juist nóg een stukje leuker maakte. Aangezien de amateursport verder stil ligt, denken we dat de WP Indoorsoccer competitie nog wel een prima uitlaatklep kan zijn voor vele jongeren op de vrijdagmiddag.

Op het programma stonden drie wedstrijden uit de competitie van 11-14 jaar. De eerste wedstrijd vond plaats tussen Altijd Herres en FC Goaldiggers. Altijd Herres, een nieuw team met leerlingen uit het brugjaar, moest het opnemen tegen een aantal leerlingen die vorig schooljaar ook deelnamen aan de competitie. Tóch wist Altijd Herres met een keurige 8-1 te winnen van FC Goaldiggers. Met 4 goals was R. Kramer de uitblinker bij de brugklassers. Ook M. Mustafa wist twee doelpunten op zijn naam te schrijven. Voor FC Goaldiggers wist C. Hoek de eer te redden door de enige treffer te maken.

T. Mehmedovic van Altijd Herres met een poging op het doel van FC Goaldiggers.

De tweede wedstrijd van vandaag was tussen FC Kaasje en FC Battie Boys. FC Kaasje, allemaal leerlingen uit het brugjaar, was niet compleet maar toch stonden ze er met hun mooie roze tenues. Ze moesten het opnemen tegen een team met voornamelijk tweedeklassers, welke vorig jaar grotendeels actief waren in de competitie en dus al redelijk op de hoogte waren van het spelletje. Dat was dan ook duidelijk terug te zien in de eindstand, want het werd maar liefst 0-26 voor FC Battie Boys. T. Beekman en M. Mol maakten beiden 6 doelpunten, R. Nijboer stond vaak op de goede plek voor de goal en wist er 5 te maken.
Hopelijk gaat FC Kaasje hun volgende wedstrijd weer met frisse moed tegemoet…nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een vervelende bijkomstigheid was dat N. Oosterveld van FC Kaasje geblesseerd het veld af moest.

De laatste wedstrijd van deze eerste speelronde was tussen FC Knudde en Brakka Boys. Beide teams bestaan voornamelijk uit tweedeklassers en een groot aantal spelers heeft vorig jaar ook deelgenomen. De spelregels en organisatie was dus in grote lijnen duidelijk. Brakka Boys, dat onder leiding stond van Duits docent dhr. B. Huizenga, kwam goed uit de startblokken. Brakka Boys maakte de kansen wel, daar waar FC Knudde ze miste. De uitslag is 3-7 geworden in het voordeel van Brakka Boys, met twee doelpunten van R. Luppens, J. Koelewijn en L. Wierenga. Voor FC Knudde was D. Poelman trefzeker met 2 keurige goals.

Volgende week vrijdag 30 oktober zal de oudste competitie starten met hun wedstrijden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *