Verslag eerste speelronde – vrijdag 1 november 2019

Afgelopen vrijdagmiddag was het zover. Na een inschrijvingsperiode van twee maanden, kon het vierde seizoen van de WP Indoorsoccer competitie starten. Met 8 teams in de competitie voor leerlingen van 11 t/m 13 jaar en 6 teams in de competitie van 14 t/m 16 jaar, kunnen we spreken van een mooi aantal deelnemende leerlingen.

Op deze middag werd er gespeeld in de jongste competitie, waar Bad Boys en FC Hydro het in de eerste wedstrijd tegen elkaar namen. Complimenten voor beide teams, die er allen erg verzorgd uitzagen in hun gepersonaliseerde tenues. Bad Boys, welke gesponsord wordt door Elzenga tweewielers, was zelfs voorzien van spelersnamen achterop hun t-shirt. Daarentegen was FC Hydro, gesponsord door Hydro Aluminium, uitgerust met zowel shirts, petten én spelerstasssen.
Beide teams zijn twee compleet nieuwe teams bestaande uit enthousiaste brugklasleerlingen, erg leuk om te zien met hoeveel plezier ze de wedstrijd in gingen.
In deze wedstrijd, speelde FC Hydro net even iets slimmer dan Bad Boys (welke overigens prima aan elkaar gewaagd waren). FC Hydro trok de wedstrijd naar zich toe door met 0-4 te winnen. R. Boer was deze wedstrijd van grote waarde door maar liefst 3 doelpunten te scoren. T. Huizinga scoorde ook één keer.

De tweede wedstrijd was echter van ander kaliber. FC Voetbal, een reeds doorgewinterd team met leuke voetballers en betrokken coach L. Hoving, nam het op tegen een nieuw team. Het nieuwe team heet Veendammers en bestaat uit allemaal vrienden. FC Voetbal had duidelijk het betere van het spel, maar het waren de Veendammers die op een voorsprong van 0-2 kwamen (doelpunten D. Blokzijl en J. Ould Hamou). Na een tijdje spelen kon Leon Wierenga toch iets terug doen door 1-2 te scoren. FC Voetbal rook kansen en vanaf dat moment werd de wedstrijd wat grimmiger. Team Veendammers begonnen wat angstiger te voetballen en moesten veel corrigeren met ruig voetbal en veel overtredingen. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker, die pas in de laatste seconden viel. T. Faber van FC Voetbal schoot de 2-2 binnen, dit tot grote frustratie van team Veendammers (die dit overigens ook duidelijk lieten merken). Nadat de organisatie de situatie in de kleedkamer gesust had (beide teams zaten bij elkaar in de kleedkamer), kon beide teams terugkijken op een spannende eerste wedstrijd, die een terechte uitslag kende.

De laatste wedstrijd van de middag ging tussen Pondje Cake FC en Snelle Jelle. Pondje Cake FC bestaat uit een combinatie van jongens die vorig seizoen ook deelnamen aan de competitie, aangevuld met een aantal brugklassers. Snelle Jelle is een grotendeels nieuw team, bestaande uit zowel jongens als meiden. Pondje Cake FC was duidelijk een maatje te groot voor Snelle Jelle (die overigens bij vlagen prima weerstand konden bieden), vandaar dat de uitslag ook 8-1 was voor Pondje Cake FC. I. Zhou, L. Hermiz en O. MC Tigue waren alle drie goed voor 2 goals.
Voor Snelle Jelle was het S. de Jonge, die het enige doelpunt maakte.

Volgende week weer een spannende ronde in de jongste competitie, waar Boeie Ruurd FC en Blauw Wit hun debuut maken in de WP Indoorsoccer competitie. In de week daarna zal de competitie starten voor de leerlingen van 14 t/m 16 jaar.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *