Verslag 12 april 2019

Gisteren speelde Biercelona twee wedstrijden, aangezien dit team enige tijd geleden een klassenuitje had op een geplande wedstrijddag. Mooi dat het zo even kon worden opgelost en had Biercelona gisteren dus kans om zomaar 6 punten te grijpen. Ze verlieten aan het einde van de middag de Parkstadhal echter met 0 punten. De eerste wedstrijd, tegen FC Jos, begon Biercelona aardig, maar op den duur begonnen ze fouten te maken en scoorde FC Jos een aantal goede doelpunten. FC Jos won de wedstrijd uiteindelijk simpel met 5-1. S. Huisman en L. Hermiz scoorden beide twee doelpunten.

De tweede wedstrijd van de middag, tussen koploper Dortscheef 2.0 en Hekkensluiter Schoenwinkel FC werd gemakkelijk gewonnen door Dortscheef 2.0 met 17-3, die af en toe zelfs nog in het slechte spel van Schoenwinkel FC meegingen. Laatstgenoemde team lijkt er steeds vaker een lolletje van te willen maken. Plezier is uiteraard erg belangrijk tijdens de WP Indoorsoccer competitie, maar het hoort niet ten koste te gaan van het serieuze voetbal. Voor Dortscheef 2.0 scoorde zelfs de keeper een doelpunt. T. Ciftci van Schoenwinkel FC kreeg nog een tijdstraf van 2 minuten. Nieuwkomer D. Blokzijl van Schoenwinkel FC liet echter nog wel een aantal hoogstandjes zien en scoorde twee doelpunten om de eer te redden.

De laatste wedstrijd van deze middag was misschien nog wel de spannendste wedstrijd. De blauwhemden (zowel Biercelona als RitsemaScoort hebben blauwe tenues) streden in de onderste regionen van de ranglijst om niet op de voorlaatste plek te staan. RitsemaScoort won eindelijk weer eens, dit keer met 5-3 van Biercelona. H. Dekker maakte drie doelpunten voor RitsemaScoort en voor Biercelona was C. de Vries, die altijd haar mannetje staat, trefzeker en scoorde twee doelpunten.

Volgende week (19 april) is er geen wedstrijdronde, aangezien dit de laatste vrijdag voor de meivakantie is. Wél vindt er om 13.00 uur een voetbalwedstrijd plaats tussen eindexamenleerlingen en docenten van Winkler Prins. Deze sportieve (en tevens fanatieke) traditie houdt al jaren stand. Iedereen kan komen kijken en is van harte welkom aan Sportpark de Langeleegte (velden Veendam 1894).

Er zijn nog drie wedstrijdrondes, welteverstaan 10 mei, 17 mei en 24 mei. Na de volgende ronde zou er in theorie al een winnaar van de competitie bekend kunnen zijn, wanneer FC Voetbal vergeet te winnen van Biercelona. Op 17 mei is de laatste speelronde voor de categorie 14 – 16 jaar en zal de prijsuitreiking in deze competitie ook meteen plaatsvinden. De prijsuitreiking in de categorie 11 – 14 jaar vindt plaats op de laatste speeldag (24 mei) na de laatste wedstrijd. Alle teams zijn hier dan ook voor uitgenodigd om deze afsluiting van schooljaar 18/19 bij te wonen. Er zal tevens informatie komen m.b.t. inschrijvingen voor volgend schooljaar.

Voor nu…Iedereen een fijne paas/mei vakantie gewenst!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *