Wedstrijdverslag vrijdag 17 februari

Wedstrijdverslag speelronde vrijdag 17 februari:

Speelronde 7 is aanstaande. De strijd voor een plek in de top 3 is ook deze speelronde weer van belang. De Strijders kunnen hun positie op de 3de plek verstevigen door directe concurrent Of je Worst Lust te verslaan. Lopen ze uit of weet Of je Worst Lust het gat te verkleinen. De wedstrijd van 16.00 uur is strijd tussen de koploper en de nummer 9 van de competitie. De Aapjes spelen thuis en nemen het op tegen FC Kip.

De Aapjes vs FC Kip                                                                                                          Uitslag 0 -18

Om stipt 16.00 uur rolde de bal in de Parkstadhal. De Aapjes trapten speelronde 7 af en konden hun borst natmaken. Koploper FC Kip was te gast. De uitploeg heeft in de competitie nog maar een tegentreffer hoeven te incasseren. De ploeg staat en is op elkaar ingespeeld. Dat was ook deze wedstrijd weer te zien. Bij De Aapjes spelen blessures een rol. Het voltallige elftal is helaas deze ronde niet compleet.

Met O.Lingbeek en L.Tehubijuluw heeft FC Kip scorend vermogen in huis. De aanvallers hadden in deze wedstrijd een groot aandeel in het aantal doelpunten. Vanwege het hoge baltempo liepen de Aapjes veel achteruit en kwamen er moeilijk uit. Dat maakt ook dat FC Kip goed combinatievoetbal kon spelen. Voor rust stond het 0-7 voor FC Kip. Doelpunten kwamen van O.Lingbeek en L.Tehubijuluw.

In de 2de helft combineerde FC Kip er rustig op los. De Aapjes hadden het lastig en konden de bal moeilijk in de ploeg houden. Ondanks de strijdlust kwamen de aanvallers van de thuisploeg spaarzaam aan de bal. De snelste goal van het seizoen kwam ook uit deze wedstrijd. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter S.Perdok scoorde FC Kip uit de aftrap. Dat was een voorbode om aan het doelsaldo te werken. De Aapjes kon tegenhouden en eventueel via de counter een doorbraak forceren. Uiteindelijk kwam de goal van De Aapjes er niet. FC Kip wist het net wel te vinden. Via T.Sanders, D.Osinga, O.Lingbeek en L.Tehubijuluw werd de einstand bepaald op 0-18.

De Strijders vs Of je Worst Lust                                                                            Uitslag 4-3

Om 16.30 uur wordt er gespeeld om een plek in de top 4. De Strijders ontvangen Of je Worst Lust. Beide ploegen zijn fit en gebrand om de wedstrijd te spelen.

De bal rolde en De Strijders konden aan de aanval beginnen. Het tempo lag hoog wat het leuk maakte om naar te kijken. Veel spelhervattingen waarbij alle spelers graag de bal wilden. Of je Worst Lust kwam voor via J.Spruit. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten en wist af te drukken. De Parkstadhal ontplofte en een verrassende voorsprong was een feit. De Strijders raakten niet in paniek en probeerde wederom aan te vallen. Acties kwamen van J.Berendsen en D.Renaud maar de keeper van Of je Worst Lust hield zijn doel schoon. In de 10de minuut moest hij toch vissen. Verdediger D.Hoorn probeerde het van afstand en met succes. Het was een belangrijke treffer voor De Strijders. 1-1. Of je Worst Lust bleef voetballen en hield de druk goed hoog. Beide ploegen leken onvermoeibaar en dat zorgde voor spanning. Een afstandsschot in minuut 13 zorgde voor een 2-1 voorsprong voor Of je Worst Lust. De bal kwam via de rebound voor de voeten van J.Spruit. Zijn 2de van de middag. Voor rust werd het nog gelijk voor De Strijders. D.Renaud scoorde op aangeven van J.Berendsen.

De 2de helft was begonnen en het was spannend. Het eerste gevaar kwam van De Strijders. J.Berendsen schoot naast. De Strijders raakten in de 2de helft meermaals de paal en lat. De uitploeg werd gevaarlijker. Tot aan de 23ste minuut waren de ploegen in evenwicht. Beide teams waren gevaarlijk en door de open wedstrijd had het publiek veel aanvallend voetbal gezien. Aanvaller J.Berendsen schoot met twee goals De Strijders naar een verschil van twee doelpunten. Of je Worst Lust gaf niet op en maakte in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de 3-4. J.Spruit maakte een hattrick. Helaas was de speeltijd over. Een prachtige wedstrijd die op applaus kon rekenen van het publiek.

FC Oreo vs Josti FC                                                                                      Uitslag 1-19

De laatste wedstrijd van deze ronde was tussen FC Oreo en Josti FC. De jonge thuisploeg staat momenteel op een 7de plek op de ranglijst. Medekoploper Josti FC komt bij een overwinning weer naast FC Kip te staan. De koplopers komen elkaar in de laatste speelronde tegen.

FC Oreo trapte af en speelde rond. Josti FC wachtte rustig af en kon het spel gaan maken bij balbezit. In de eerste minuten van de wedstrijd was Josti FC gevaarlijker. S.Boekweg zorgde binnen 5 minuten voor een 2-0 voorsprong. FC Oreo leek onder de indruk. Bij de thuisploeg ontbrak de keeper. Een belangrijke speler bij FC Oreo. Voor rust liep Josti FC uit. De ploeg is goed op elkaar ingespeeld. Scheidsrechter M.van Beek floot af en het was rust. Na 15 minuten spelen was het 0-7. De doelpunten kwamen verder van M.Molema, K.Lanting, A.Tjepkema en J.Smook.

Kort na het fluitsignaal voor de 2de helft was het raak voor Josti FC. De doelpuntenmaker was S.Boekweg. Daarna was het FC Oreo wat voor gevaar zorgde. Na een aantal aanvallen kwam de bal voor de voeten van L.Diehlman. De kleine aanvaller rende met bal richting de verdedigers en besloot uit te halen. Een topgoal die hij maakte en het publiek stond op de banken. Een eretreffer. Stand 1-8.

De laatste 8 minuten van de wedstrijd zocht Josti FC de aanval. En met succes. Het was S.Boekweg die over de hele wedstrijd zes treffers mocht bijschrijven. FC Oreo kwam er moeizaam uit en liep verder naar achter. Josti FC had het betere van het spel en konden uitlopen. Via A.Tjepkema, D.Katircioglu, R.Doeve en E.Candan scoorden veel verschillende spelers van Josti FC. Een leuke avond voor de uitploeg. Door deze overwinning komen ze in puntenaantal weer naast FC Kip te staan. FC Oreo blijft op plek 7 staan.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *