Wedstrijdverslag vrijdag 10 februari 2023

Wedstrijdverslag speelronde vrijdag 10 februari:

De WP-indoorsoccer competitie is in volle gang. De competitie is een ronde verder en daarom staan er op vrijdag 10 februari weer zes teams klaar om te zaalvoetballen. De koploper komt in actie en teams moeten winnen om aan te haken in de top 5. Om 15.45 uur begon de warming- up en om 16.00 uur was het fluitsignaal voor de eerste wedstrijd.

FC Zakelijk vs FC Smarties                                                                            Uitslag: 4-1

Een spannende wedstrijd voor beide teams. FC Zakelijk staat met De Strijders op een gedeelde 3de plek en de punten moeten gepakt worden. FC Smarties beschikt over een nagenoeg fitte ploeg en wacht op een succes in de competitie. Laatsgenoemde ploeg voerde een keeperwissel. A. Bisschop neemt een plek in de aanval over. G.Rosier staat op goal.

De opening van de wedstrijd was voor FC Smarties. Ze probeerden de tegenstander onder druk te zetten. Veel spelhervattingen waren dan ook voor deze ploeg. In de 5 minuut was het de eerste grote kans voor FC Smarties. A.Bisschop stond er goed voor maar kon de bal niet in de goal krijgen. FC Zakelijk zette de wedstrijd voort. Langzamerhand kregen ze meer voetbal in de ploeg.

Vanaf de 10de minuut had FC Zakelijk de wedstrijd iets beter onder controle. Levensgrote kansen waren er voor J.Cederburg en F.Kok. Het was niet de wedstrijd van F. Kok. De aanvaller blokte ongelukkig een schot van een medespeler waardoor er niet gescoord werd. Maar FC Zakelijk werd gevaarlijker.

In de 2de helft kwam FC Smarties wederom sterker uit de startblokken. Dit resulteerde nog niet direct in een goal en daarmee de belangrijke voorsprong. FC Zakelijk was druk aan het coachen met elkaar en ondertussen werd er flink gewisseld. In de 20ste minuut was het raak. J.Cederburg zorgde met een intikker voor de 1-0 voorsprong. FC Smarties moest aanvallen en namen meer risico. Met een goed spelende G.Rosier en nieuwste aanwinst E.Jager werden ze dreigender. FC Zakelijk speelde hier goed op in en was snel in de omschakeling. De wedstrijd was open. In minuut was het D.Cederburg met de 2-0. Grote vreugde aan de kant van de thuisploeg. FC Smarties deed met E.Jager wat terug. Met zijn linkerbeen vond hij de verre hoek. Via de keeper vloog de bal in de goal. FC Smarties was net scherp genoeg om door te drukken en gelijk te spelen. Wederom waren het J.Cederburg en D.Cederburg die FC Zakelijk mee namen op sleeptouw. In de laatste 3 minuten werd er door beide spelers 1x gescoord. Eindstand 4-1.

FC Kip vs FC Wilderveen                                                                                          Uitslag: 11-0

Op voorhand een aantrekkelijke wedstrijd voor de competitie. Beide ploegen hebben kwaliteit en de toeschouwers kunnen niet wachten om de wedstrijd te gaan volgen. Om 16.30 uur werd er afgetrapt.

Beide ploegen weten na 30 minuten spelen waar ze staan in deze spannende wedstrijd. Ze waren aan elkaar gewaagd. FC Kip domineerde de eerste 5 minuten door de bal goed rond te spelen. De verdediging van FC Wilderveen stond en dat maakte dat de laatste man van FC Kip vaak opnieuw kon beginnen met opbouwen. De druk stond op de verdediging van de uitploeg. Via individuele acties konden ze FC Kip af en toe terugdringen op eigen helft en dan zelf ook het spel maken.

In de 6de minuut was het L. Tehubijuluw namens FC Kip die scoorde. Na een goedlopende aanval werd de opening nu wel gevonden. De thuisploeg stond met 1-0 voor. De eerste helft was erg vermakelijk. Beide ploegen gaven alles en speelden hecht. Voor rust werd nog wel de 2de goal van FC Kip gescoord. O.Lingbeek, spelend vanaf de linkerkant kon de bal in de goal werken.

De 2de helft ging van start. FC Wilderveen voerde een keeperwissel door. De keeper kan ook als veldspeler uit de voeten en mocht het in de aanval proberen. FC Kip voerde geen wijzigingen door en speelden de bal rond. Het was in de 17de minuut raak voor FC Kip. Het was een opening naar meer doelpunten. FC Wilderveen moest een andere aanpak hanteren. De duidelijke patronen in de eerste helft waren minder zichtbaar. De druk was groot op de verdediging en de keeper moest vaak in actie komen. Vanaf de 21ste minuut werd het lastiger voor FC Wilderveen. Ondanks de goede uitbraken en mogelijkheden liepen ze al snel tegen een grotere achterstand aan. FC Kip liep uit en de score ging naar de dubbele cijfers. FC Wilderveen moeten gaan winnen om de top 5 te halen.

De goals van FC Kip kwamen van D.Osinga, O. Lingbeek en L. Tehubijuluw.

De Strijders vs FC Oreo                                                     Uitslag 10-1

De 17.00 uur wedstrijd is aanstaande. De Strijders zijn verwikkeld in een strijd om plek 3. FC Oreo heeft 6 punten uit evenveel wedstrijden behaald. Bij een overwinning nestelen ze zich steviger in de middenmoot.

De Strijders hebben het beste van het spel in de opening van de wedstrijd. Met J.Berendsen en D.Renault beschikt de thuisploeg over een goede aanval. FC Oreo spelen in een zwart tenue en zijn een van de jongste ploegen. Fysiek waren ze in deze wedstrijd minder dan hun tegenstander. Ze moeten het hebben van balbezit en individuele acties.

De acties kwamen in deze wedstrijd van de thuisploeg. Binnen 5 minuten was het aanvalsduo van De Strijders trefzeker. FC Oreo leek onder de indruk en moest zich revancheren. Goals waren het van J.Berendsen en D.Renault. Vanaf de zijkant zetten beide spelers hun actie in. De ploeg weet goed aan te sluiten waardoor er veel op de helft van FC Oreo werd gespeeld. Hoewel er bij De Strijders vaak een actie teveel ingezet werd, was het de gevaarlijkste ploeg. FC Oreo had geen antwoord op de schoten en 2de bal. Via D.Renault en J.Berendsen liep de ploeg uit naar een 5-0 voorsprong.

De tweede helft was van start gegaan en de opening is voor FC Oreo. De Strijders hadden het vizier niet op scherp. Wellicht dat de voorsprong een rol speelde. Via J.Stuifzand scoorde FC Oreo. De ploeg kon het doelpunt goed gebruiken. De verdediging van De Strijders speelde eigenlijk een solide wedstrijd. Ondanks de tegengoal kregen ze de bal makkelijk bij de aanvallers. Ook in de tweede helft werd het 5x gescoord door de thuisploeg. De goals kwamen wederom van D.Renault en J.Berendsen. De 7de goal mag uitgelicht worden want deze werd knap in de kruising geschoten. Keeper kansloos.

Eindstand: 10-1.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *