Wedstrijdverslag vrijdag 3 februari

Wedstrijdverslag FC Oreo vs FC Smarties                                                                Uitslag: 4-2

Het was de eerste vrijdag van februari. Tijd voor een spannende voetbalmiddag in Veendam. Op 3 februari kwam de koploper in actie en kan er veel gebeuren in de middenmoot van de competitie. Ook onderaan de ladder kunnen ploegen punten halen en de rode lantaarn overdragen.

Gehuld in nieuwe tenues trad FC Oreo aan.De Parkstadhal is goed bezet en een wedstrijd in de middenmoot van de competitie is aanstaande. FC Oreo steekt in goede vorm en wil dat doortrekken. FC Smarties, 8ste op de ranglijst was gebrand om een overwinning uit het vuur te spelen. De teams waren goed bezet en de aftrap was genomen.

Al in minuut was er een uitbraak van FC Oreo. Dat resulteerde meteen in een goal en daar waren ze blij mee. L.Diehlman, topscoorder van de ploeg, bracht 1-0 op het scorebord. Het antwoord moest komen van FC Smarties. In de 5de minuut kwam de uitploeg via een goedlopende aanval in scoringspositie. Het ontbrak aan rust waardoor G. Rosier de bal net niet bij een ploeggenoot kreeg. Einde aanval. Niet lang daarna was het L.Nijboer van FC Smarties die het eerste schot loste. Keeper van FC Oreo is in vorm en trekt dat ook in de openingsfase door.

 

Het spel golfde op en neer. Veel momenten speelden zich af op het middenveld. Spaarzame momenten aan beide kanten zorgden voor opwinding in de hal. In de 10de minuut was het een 3-2 situatie in het voordeel van FC Oreo. De aanvallers gingen slordig met de bal om waardoor de kansen niet benut werden. Aan het eind van de eerste helft werd het spel slordiger. Een inzet van L.Nijboer ging naast en daarmee was het einde eerste helft.

In de 2de helft was het de keeper van FC Oreo die uitblonk. D.Eboigde gooide met gemak zijn spelhervatting achter de verdediging van FC Smarties. De bal werd prima meegenomen en kwam bij L.Diehlman terecht. Beheerst met rechts tekende hij voor zijn 2de van de avond.

Al snel kwam de spanning terug. Via een klutsbal werd het een eigen goal en kwam de spanning terug. Kan FC Smarties druk blijven zetten en de gelijkmaker op het bord zetten?

Het was echter FC Oreo met een antwoord. De wedstrijd is opengebroken want de aanval eindigde in een 3-1 voorsprong. L.Diehlman was degene die scoorde.

In de 22ste minuut was het de linker van L.Nijboer die 3-2 maakte. Hij had een aantal kansen gekregen en deze was dan ook raak. Het was leuke wedstrijd om naar te kijken. FC Smarties had na de 3-2 het betere van het spel en was het billen knijpen voor de thuisploeg. Knullig balverlies leidde tot een corner voor FC Smarties. In de voorlaatste minuten werd het heel spannend. Een schermutseling voor de goal zorgde bijna voor de gelijkmaker. De keeper lag al maar kon alsnog het leer wegwerken met zijn voeten.

Uiteindelijk was L.Diehlman die de wedstrijd op slot gooide. Wederom een counter zorgde voor de 4-2 eindstand.

Josti FC vs Of je Worst Lust                                                                          Uitslag: 9 – 2

De gedeeld koploper staat tegenover Of je worst lust. Laatstgenoemde ploeg leed vorige week twee nederlagen en willen zich revancheren. Josti FC is ongenaakbaar en beschikt over een veelscorende ploeg.

Vanaf minuut 1 liet Josti FC zien dat ze er zin in hadden. Met een vlammend schoot was er direct een voorsprong voor Josti FC. Doelpuntenmaker A.Tjepkema. De aanvaller begon in de basis en betaalde het vertrouwen terug.

De keeper van Josti FC is geblesseerd geraakt. Daarom start veldspeler R.Doeve vandaag als keeper. Of je worst lust kan hier van profiteren. Voor Josti FC was het daarentegen juist de taak om de score te verdubbelen. Dat deden ze ook. Binnen 3 minuten stond Of je worst lust met 0-3 achter. Een start die ze niet zagen aankomen. Goals waren er van J.Smook en M.Molema.

Het eerste gevaar van Of je worst lust kwam via een corner. De bal werd strak en scherp voorgegeven. De speler volleerde en de bal vloog vlak over de kruising over het doel.

Dat gaf het team het nodige vertrouwen om de achterstand te verkleinen. Josti FC had de bal en kon uitnemen. De aanval van de thuisploeg stokte en Of je worst lust kon counteren. D.vd Kerkhof nam de bal mee naar een flitsende counter. De bal werd goed gegeven en knap aangenomen. Hij schoot beheerst raak. Even lijkt de spanning terug in de Parkstadhal.

Voor rust zette Josti FC orde op zaken. Een flitsende solo van M.Molema was het antwoord. De geslepen speler soleerde en liet zien waarom hij bovenin meedraait in het topscorersklassement.

Het was S.de Lange namens Of je worst lust die de keeper verraste. Een vrije trap vloog rechtstreeks op de goal en deze ging erin. Een prachtige goal en het publiek stond op de banken. Ondanks de achterstand van 5-2 die op scorebord stond.

Het middenveld was in handen van Josti FC. Ook in de 2de helft was het zo. In de 21ste minuut was het een driehoek Tjepkema, Kappen en Boekweg die sterk speelden. De thuisploeg zette aan en bracht via M.Molema, A.Tjepkema ( beide een hattrick) een 9-2 score op het bord. Namens Josti FC waren ook L. Kappen en S.Boekweg nog trefzeker.

Of je Worst lust speelde zeker een degelijke wedstrijd. De ruimte die Josti FC kreeg van Of je worst lust was groot. Vaardige spelers bij Josti FC maken daar gebruik van en op die manier hielden ze bal goed in de ploeg. Of je worst lust is na de nederlaag van vandaag terug te vinden op positie 4 in de competitie. Samen met FC Zakelijk en De Strijders gaan ze strijden op een top 3 notering.

Eindstand: 9 -2.

 

De Aapjes vs FC Zakelijk                                                                                           Uitslag: 2-7

De laatste wedstrijd van deze speelronde was besteedt aan De Aapjes en FC Zakelijk. De thuisploeg is op dit moment de hekkensluiter van de competitie en hebben het geluk nog niet aan hun zijde. Zoals altijd zijn ze goedgemutst en klaar voor de wedstrijd. FC Zakelijk, de ploeg in vorm is op dit moment terug te vinden in de top 4 van de competitie.

Na een paar minuten was een corner voor FC Zakelijk het eerste wapenfeit van de wedstrijd. De kans die daaruit ontstond was voor F.Kok. Doelpunt en daarmee 0-1. FC Zakelijk had het betere van het spel. Ze lieten de bal bij vlagen goed gaan en vonden gemakkelijk de vrije man. Dankzij een aantal goede reddingen van de keeper bleef het 0-1.

Halverwege de 1ste helft kwam FC Zakelijk op een 0-2. De bal kwam via de lat terug in het veld en een aanvaller van FC Zakelijk kon binnenschieten. Een comfortabele voorsprong. De Aapjes moeten reageren en namen meer risico in hun spel. Het veldspel is na de winterstop verbeterd en de verdediging van FC Zakelijk had het meermaals lastig. Dat moet vertrouwen geven aan de ploeg die zo krijg wil scoren. En dat doelpunt kwam er. Dankzij een veranderd schot van B.Faber is de achterstand verkleint. 1-2.

Richting het einde van de 1ste helft kwam FC Zakelijk weer tot scoren. F.Kok kon binnenschieten na een hachelijk moment voor de goal. De Aapjes konden de bal niet weg krijgen en belande in de kluts. Deze kwam voor de voeten van de aanvaller.

Aan de andere kant was het een goed uitgespeelde aanval van de Aapjes. De aanvaller stond op het punt om binnen te schieten maar miste. Balen voor de jonge ploeg. De counter was wel raak voor FC Zakelijk. D.Cederburg kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon wel raak schieten. Spannende minuten voor rust!

Beide teams hebben genoeg aanwijzingen meegekregen om de 2de helft te beginnen. Beide teams zochten wederom de aanval. Dat leidde tot balverlies maar ook mooie momenten.Een schitterende aanval van FC Zakelijk werd beloond met een goal. Deze mag vanwege de actie op naam komen van D.Cederburg. Zijn voorbereidende werk was goed zodat S.Straat het laatste tikje kon geven.

Richting het einde van de wedstrijd liep FC Zakelijk uit. De Aapjes kunnen terug kijken op een degelijke wedstrijd. Er werd goed en verzorgd voetbal gespeeld. Echter gaven ze ook veel ruimte weg waardoor het makkelijker aanvallen is voor de tegenstander.

J.Cederburg en F. Kok tekenden nog voor de goals.

 

 

 

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *