Wedstrijdverslag vrijdag 27 januari

Wedstrijdverslag speelronde vrijdag 27 januari

Er werd vooraf veel gesproken over de speelronde van vrijdag 27 januari. Veel bekenden van elkaar stonden tegenover elkaar in de Parkstadhal. Bijna alle teams hebben vijf wedstrijden gespeeld en kunnen gericht aan de slag voor de andere helft van de competitie. Op vrijdag stonden er drie wedstrijden op het programma. In een uitstekende ambiance trapten FC Kip en De Strijders om 16.00 uur af.

 FC Kip vs De Strijders                                                                                                        Uitslag: 9-0

………………………………………………………………………………………………………………………Iets voor 16.00 uur rolde de bal. Het was meteen een prachtig affiche voor het aanwezige publiek. De nummer 1 van de competitie tegen de nummer 4, De Strijders. FC Kip speelde thuis en speelde de bal kort naar achter voor de start van de wedstrijd. Ze kozen direct de aanval en dat verraste De Strijders. Binnen 15 seconden werd er gescoord door FC Kip 1-0. De bal kon richting de middenstip en uitgenomen worden door De Strijders. FC Kip wilde niets aan het toeval overlaten en wisten van de kwaliteit van De Strijders. Meteen werd er druk gezet op de tegenstander en De Strijders moesten de bal terugspelen of kiezen voor de lange bal. Na 50 seconden nam O.Lingbeek namens FC Kip mee en haalde doeltreffend uit(2-0). Deze goal moesten De Strijders wel even incasseren. FC Kip was al wakker. En nu zijn De Strijders dat ook.

Na 5 minuten kwam het eerste serieuze gevaar van De Strijders. De aanval liep goed door en kwam bij D.Renault terecht. Hij speelde de bal richting J. Berendsen maar werd door de hak van een verdediger onderschept. Einde aanval. FC Kip speelde geconcentreerd en wil dominant voetbal spelen. De Strijders kwamen er af en toe uit. De keeper van FC Kip werd een aantal keer getest door een gericht schot. Echter was het FC Kip wat effectiever was en liepen voor rust uit naar een comfortabele 7-0 voorsprong. Goals waren er van T.Sanders, T. Hoekzema en O.Langbeek.

De tweede helft kon na een korte onderbreking van start gaan. De speelwijze werd nogmaals doorgesproken om de laatste 15 minuten in te gaan. FC Kip begon sterk en scoorde in de 17de minuut. De Strijders hadden het moeilijk maar bleven gaan. Iets wat het team kenmerkt en dat heb je nodig in de resterende wedstrijden. Na de goal van FC Kip kwamen D.Renault en J.Berendsen met het gevaar. Een vrije trap en een afstandsschot konden er zeker in gaan. De keeper was echter alert en pakten beide schoten. Uiteindelijk werd er nog gescoord in de resterende minuten van de wedstrijd. Een subtiel stifje van T.Sanders bracht de 0-9 op het scorebord.

Beide teams hebben een week rust. Op 10 februari spelen ze weer en strijden ze om de bovenste plekken.

 FC Zakelijk vs Of je Worst lust                                                                                        Uitslag: 3-1

Beide teams kunnen omhoog kijken nu ze zich stevig in het midden van de ranglijst hebben gespeeld. Mocht FC Zakelijk winnen dan hebben ze Of je Worst Lust in het vizier. En dat was vandaag de tegenstander.

De coach van FC Zakelijk had een nagenoeg fitte selectie meegenomen. Genoeg spelers op de bank en het veld om deze belangrijke wedstrijd aan te gaan. Beide teams gingen er in de eerste minuten vol in. De spanning was voelbaar en beide teams gaven elkaar weinig ruimte. Dat verraste Of je Worst lust enigszins. In de 5de minuut werd er een penalty gegeven voor FC Zakelijk. Deze werd gemist maar kon in de rebound alsnog binnengeschoten worden (1-0). Of je Worst lust werd wakker en stichtte het eerste gevaar. Een goed schot met links werd gepakt door de keeper. M. Jager had de bal vast en zo kon FC Zakelijk weer een aanval beginnen. Het spel ging op en neer. D.Cederburg begon in minuut 9 aan een aanval. De aanvaller van FC Zakelijk had de bal op het middenveld en ging op avontuur. Hij soleerde door de verdediging en nam de bal onder zijn voet mee. De keeper was daarmee uitgespeeld en kon in een leeg doel raak schieten. Een mooie goal! 2-0.

Voor Of je Worst lust waren er nog 21 belangrijke minuten te voetballen. Ook de coach wisselde er flink op los om een doorbraak te forceren. Voor rust werd het niet meer gescoord.

De tweede helft was nog naar met gestart of J.Beikes had een grote kans op de aansluitingstreffer. Echter was er geen gevaar en haalde FC Zakelijk opgelucht adem. In dezelfde aanval werd er aan de andere kant wel gescoord en was de ontlading groot op de bank van FC Zakelijk. Aanvaller J.Cederburg maakte de bevrijdende 3-0. Het wordt aandringen voor Of je Worst Lust.

Het was raak voor de uitploeg. Het was S.de Lange die de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. Met nog 11 minuten te spelen werd het nog spannend. Of je Worst lust drong aan en kregen meer kansen.  De keeper van FC Zakelijk speelde erg sterk en hield zijn ploeg een aantal keer goed op de been.

FC Zakelijk zet een verrassende uitslag neer door de nummer 3 van de competitie te verslaan. Of je Worst lust hebben wat te bespreken met de naderende wedstrijd tegen de koploper FC Kip.

 

Of je Worst lust vs FC Kip                                                                                                 Uitslag 0-14

Deze wedstrijd was tevens de laatste van de middag. Beide teams spelen door een wisseling eenmalig 2 wedstrijden op een dag. Een onderbreking van 5 minuten was goed voor een frisse start van de 17.00 uur wedstrijd.

Herstelt Of je Worst lust van de zure nederlaag tegen FC Zakelijk en weten ze de rug te rechten. FC Kip is de tegenstander en tegen de nummer 1 van de competitie is een overwinning het beste wat je kan krijgen.

Veel aanvallen van FC Kip begonnen bij L.Tehubijuluw. De spelmaker haalde bal vaak op en zorgde voor veel ruimte door goed positie te kiezen. FC Kip voetbalde er rustig op los en Of je Worst lust liet zich inzakken. Ze hielden stand door op de juiste momenten druk te zetten. Een schot hoog over was het enige wapenfeit van FC Kip. Of je Worst lust bleef wachten tot een moment eruit te komen. J.Spruit was met links gevaarlijk en kon een aantal keer schieten. In de 10de minuut was de intrap voor FC Kip. Diep op het middenveld van de tegenstander werd de bal voor het doel gebracht. Met een hakbal zorgde O.Lingbeek voor een technisch hoogstandje. De keeper is verrast en de bal verdwijnt achter hem in de goal. Deze goal gaf de koploper nieuwe energie en drukte door. Of je Worst lust zette druk maar FC Kip ging daar goed mee om. Er werd goed voetbal gespeeld en het zag er makkelijk uit wat de koploper liet zien. Mede door een prachtige assist van T.Sanders stond de thuisploeg halverwege voor met 0-7.

Of je Worst lust was niet opgewassen tegen FC Kip. Daarmee is er werk aan de winkel voor de ploeg want plek 3 komt in gevaar. Persoonlijke fouten maakten dat FC Kip een grote score neer kon zetten. O.a. T. Hoekzema en L.Tehuwbijuluw werkten aan hun doelpuntentotaal door er vier in te schieten.

Het was niet de middag van Of je Worst lust. De ploeg laat aanvallend en attractief voetbal zien maar dat zat er vanmiddag niet in. Of je Worst lust kan zich op vrijdag 3 februari revancheren van de nederlaag.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *