Wedstrijdverslag vrijdag 20 januari

Wedstrijdverslag speelronde vrijdag 20 januari:

Op vrijdagmiddag staan er 3 wedstrijden op het programma. In de Parkstadhal spelen er teams om hun eerste overwinning en om aansluiting bij de top van de competitie.

De deur was om 15.45 uur open en al snel waren alle teams compleet om deze belangrijke voetbalmiddag in te luiden. Een korte warming- up maakt mogelijk dat de eerste wedstrijd scherp kon beginnen. Om 16.00 uur staan FC Oreo en De Aapjes aan de aftrap. Een kraker tussen de nummer 8 en 9 van de competitie.

FC Oreo – De Aapjes                                                                                                        Uitslag: 5-0

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Er stond spanning op deze wedstrijd. Beide teams waren vanaf de eerste minuut aan het aftasten en lieten de bal rustig rondgaan. Ze moeten de punten binnenhalen en daarmee werd het belang van de wedstrijd onderstreept.

Het spel speelde zich veelal af buiten het gebied van beide keepers. In de 5de minuut was het L. Diehlman die voor het eerst gevaarlijk werd. De rappe aanvaller kreeg de bal en een uitstekende mogelijkheid om een teamgenoot in scoringspositie te  brengen. De bal werd door een verdediger van De Aapjes geraakt waardoor de kans verdween.

De Aapjes konden regelmatig gevaarlijk worden. Een aantal intrappen vanaf de zijlijn bereikten de verre aanvaller. Individuele acties maakten dat de keeper van FC Oreo af en toe in actie kon komen. De uitploeg kwam beter in de wedstrijd en hield de bal beter in de ploeg. Tot de 14de minuut van de wedstrijd. Vlak voor rust kwam FC Oreo op voorsprong. Doelpunt: L. Diehlman. Een zucht van verlichting was voelbaar bij de jonge ploeg. Ze hebben gescoord en pakken de voorsprong. Aan De Aapjes om te reageren. Het staat 1-0 bij rust.

Na een korte onderbreking maakten de teams zich op voor de 2de helft. Er wordt afgetrapt en de aankomende 15 minuten moeten De Aapjes gelijk zien te komen.

In de 17de minuut was het direct raak voor FC Oreo. De bal werd lang gespeeld en de aanvaller van FC Oreo had een vrije doortocht. Een verdediger van De Aapjes gleed in en nam daarmee een speler van FC Oreo mee. Een sliding en dat mag niet. Penalty voor de thuisploeg. Deze was raak en L. Diehlman maakte daarmee zijn 2de van de avond. De Aapjes gaven niet op werkten keihard voor een gelijkspel. Ze kregen voet aan de grond en speelden blij vlagen de bal goed rond. Voorin was het lastig om de bal vast te houden. Vanaf de zijkanten werden de acties kan ook ingezet. In minuut 18 en 23 zorgden afstandsschoten voor het gevaar. De keeper van FC Oreo liet zich bijna verrassen bij het laatste schot. De spanning kwam echter niet terug in de wedstrijd want in de 20ste minuut werd het 3-0. Doelpunt van B. Jager. Hij schoot de bal beheerst langs de keeper. L.Diehlman tikte de bal voor de zekerheid nog aan maar deze was al over de lijn. Geen hattrick maar een goal voor zijn teamgenoot. De overwinning kan FC Oreo bijna niet meer ontgaan. Via D.de Rue en J. Stuifzand werd het 4-0 en 5-0. De spelers scoorden hun eerste goal van het seizoen en waren daar uiteraard blij mee.

FC Smarties – De Strijders                                                                                              Uitslag: 3- 6

Beide teams maken zich op voor de 16.30 uur wedstrijd. Onder leiding van scheidsrechter C.Cannegieter werd de wedstrijd ook in gang gezet.

Vanaf de eerste minuten was het duidelijk wat beide teams willen. Aanvallend voetbal, hoog baltempo was het advies. In de 1ste minuut was het schot van L.Lamain wat voor gevaar zorgde. De bal kon worden gepareerd door keeper A.Bisschop.

Het was genieten in de Parkstadhal. Veel klasse en goede individuele acties van beide teams. Leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. In de 9de minuut was het G.Rosier die een mooie actie inzette en een schot kon lossen. De keeper kon de bal pakken en er een vervolg aan geven via het middenveld van De Strijder. Niet veel later was het raak voor De Strijder. Het linkerbeen van D.Renault vond het net. De wedstrijd was opengebroken. 0-1 tussenstand.

Het antwoord van FC Smarties kwam snel. Twee minuten later was het G.Rosier die tekende voor de gelijkmaker. Beheerst schoot hij met rechts de bal in verre hoek. De Strijders moesten zich herpakken en deden dat ook. D.Renault werd vrij gespeeld en zorgde in een kort tijdsbestek voor een marge van 2 doelpunten. Een hattrick voor de aanvaller. Met een zuur gevoel ging FC Smarties de rust in.

Na een korte onderbreking van 2 minuten werd de wedstrijd hervat. De druk op de goal van FC Smarties nam al snel toe. De keeper had op elk schot een antwoord. De wedstrijd ging op en neer. In de 17de minuut was het raak voor De Strijder. Een assist van J.Berendsen leidde de goal van L.Lamain in. Een comfortabele voorsprong voor De Strijders. Met nog 13 minuten te spelen ging FC Smarties volle bak. In de 23ste minuut was het raak. L.Nijboer schoot beheerst en via de binnenkant van de paal bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Het werd nog even spannend voor de Strijder maar ze waren opgewassen tegen het offensief. Het publiek heeft een heerlijke wedstrijd gezien.

Het slotakkoord was voor de Strijders. Ze liepen door twee goals uit naar een 2-6 voorsprong. Hoewel G.Rosier nog scoorde stond er na 30 minuten spelen een 3-6 op het scorebord.

FC Wilderveen – Josti FC                                                                                                 Uitslag: 0-8

De kraker voor een plek hogerop de ranglijst kwam van FC Wilderveen tegen Josti FC. Om 17.00 uur werd gespeeld en de spanning was voelbaar. Veel voetballend vermogen en beide teams waren gemotiveerd om te starten.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams zijn verdedigend goed georganiseerd. Bovendien kozen beide coaches er voor om via de laatste man in te schuiven en het spel op te zetten. Dat lukte aardig bij beide teams. In de 6de minuut was het een speler van FC Wilderveen die het probeerde. Een goed schot stichtte het eerste gevaar voor de subtopper. Namens Josti FC was J.Smook de gevaarlijke man. Hij raakte de paal en de bal kaatste gunstig terug voor FC Wilderveen.

Beide teams kunnen terugkijken op een prima eerste helft. Snel spel en veel kwaliteit wat het spel ten goede kwam.

Het was rust: 0-0

FC Wilderveen voerde een keeperswissel door. De wedstrijd kon van start gaan. Wederom werd de aanval gezocht en werden beide keepers getest. S.Boekweg opende de score en daarmee was de ban gebroken. Een opluchting want met deze score staat Josti FC bovenaan de competitie. FC Wilderveen liet na om de kansen af te maken. Bij vlagen een gevaarlijke ploeg met individuele klasse. Ze spelen een degelijke wedstrijd en waren niet altijd gelukkig bij spelmomenten. In de tweede helft was Josti FC effectiever. Binnen 4 minuten werd er 3 keer gescoord. Via A.Tjepkema, M.Molema en S.Boekweg liep de koploper uit naar 4-0. FC Wilderveen nam meer risico en dat maakte dat het tempo hoog bleef. Bij beide ploegen kwam er meer ruimte en het was Josti FC die profiteerde. Een assist van E.Candan zorgde voor een goal. Tevens nam hij ook een goal voor zijn rekening. Het was een boeiende, spannende partij. Beide teams hadden ontzag voor elkaar en gingen vol aan de bak. A.Tjepkema en S.Boekweg scoorden beiden een hattrick.

De volgende speelronde is op vrijdag 27 januari.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *