Wedstrijdverslag vrijdag 13 januari 2023

Wedstrijdverslag speelronde vrijdag 13 januari:

De competitie is op vrijdag 13 januari hervat. Vanaf 15.45 uur was iedereen welkom om wedstrijden te voetballen en te aanschouwen. Er stond een inhaalronde op het programma. Wederom stonden er  zes ploegen klaar die vol voor een overwinning willen voetballen.

Alle spelers hebben een periode van 3 weken rust gehad en vol genoten van de kerstvakantie.

De Parkstadhal was zeer goed gevuld en de aandachtige toeschouwer werd absoluut niet teleurgesteld. De ploegen krijgen langzamerhand zicht op welke posities zij zich kunnen richten op de ranglijst. Om 16.00 uur werd de tweede helft van het seizoen ingeluid. De scheidsrechters van deze ronde waren D.Berger en S.Perdok.

FC Kip – FC Zakelijk                                                                                                  Uitslag: 8-0

……………………………………………………………………………………………………………………..

Beide teams hadden minimaal 10 spelers opgeroepen dus beide reservebanken en het speelveld was goed bezet. Onder luid applaus van het publiek was er sprake van een prima ambiance in de Parkstadhal. Beide teams begonnen echter onrustig en onwennig aan de wedstrijd. Ze hadden duidelijk even een paar minuten nodig om het welbekende balgevoel te ervaren en dat om te zetten in goede aanvallen. De spelhervattingen waren in de minuten slordig. Veel van de duels speelden zich af op het middenveld.

Na 6 minuten spelen was het dan raak. FC Kip speler T. Sanders kon de bal intikken. Dit na een mooie, uitgespeelde aanval die vanaf de middenlijn is ingezet. Het welbekende combinatievoetbal van de jonge ploeg FC Kip. Daarentegen kon FC Zakelijk zich prima meten met de tegenstander. Talentvolle spelers die met passie hun wedstrijden in gaan. Vandaag was het niet anders. Alleen het scorende vermogen van FC Zakelijk is een punt van aandacht. Dat heeft ook met vertrouwen te maken en over de punten die je pakt en mee naar huis neemt. FC Zakelijk is een prima ploeg. Mochten de spelers volgend seizoen bij elkaar blijven, dan kunnen ze mooie stappen gaan maken.

In de 8ste en 9de minuut had T.Sanders zijn hattrick te pakken. Alle doelpunten waren uitgespeeld en Sanders had ze voor het intikken.

Deze twee snelle goals incasseren is lastig. FC Zakelijk voelde de druk en kwam er halverwege de eerste helft lastig uit. Er kwam veel druk te staan op de achterste linie van de uitspelende ploeg. De verdedigers van FC Zakelijk waren druk bezig met ‘ rust ‘ gebaren en coachen actief van achteruit.

In de 12de minuut was het dan toch bijna raak voor de FC Zakelijk. Prima voetbal leidde tot een kans aan de rechterkant van het speelveld. De keeper bracht redding. De corner die volgde was te hoog. Intrap FC Kip. Uiteindelijk was deze intrap aanzet tot de 4- 0 voor FC Kip. L.Tehubijuluw scoorde.

De coach van FC Kip was tevreden.

Ondanks dat de keeper van FC Zakelijk 4 x moest vissen, speelde hij goed. Het overgrote deel van de wedstrijd zag hij het spel doordat hij wat verder voor de goal stond en hierdoor bijna als extra veldspeler ingezet kon worden. Tegen het einde van de eerste helft kreeg FC Kip moeite met de aanvallende drang van FC Zakelijk. Dit leidde tot doelpogingen van onder meer F. Kok. De behendige voorhoedespeler zag door de defensie heen, mogelijkheden tot schieten.

Naarmate de tweede helft vorderde kwamen er aan beide kanten meer kansen.

Speler F.Kok zorgde in de tweede helft voor druk en dat leidde tot een vrije trap. Deze werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. Daarna volgde nog een afstandsschot van FC Zakelijk. Deze werd sierlijk gepakt door keeper M.Nube. Beide keepers krijgen de stempel betrouwbare spelers. Veel goede reddingen, veel hoekschoppen zijn voor de keepers en ze blijven lang wachten en kijken voordat de speler een hoek kiest. Toch moest FC Zakelijk de bal nog 4x uit het netje halen. T.Sanders kwam tot z’n 4de goal van de wedstrijd. Daarna mocht W.Marquering (2 doelpunten) van dichtbij raak schieten. Pas na 28 minuten stond de definitieve score op het bord. Ditmaal een knullig eigen doelpunt. Ondanks de score die uiteindelijk op het bord staat, kwam FC Zakelijk goed over. Talentvolle jongens die ritme missen. Als het ritme er is, komen de punten vanzelf.

FC Smarties – Josti FC                                                                                              Uitslag 0 -15

………………………………………………………………………………………………………………………

Het is de nummer 7 tegen nummer 2 van de competitie. FC Smarties wacht nog op haar eerste punten. En Josti FC is gebrand om de huidige positie in stand te houden of zelfs over de nummer 1 te gaan op de ranglijst. Samen met FC Kip start Josti FC ongeslagen aan de tweede seizoenshelft. Het is even na half 5 en de bal rolde voor de tweede wedstrijd.

FC Smarties heeft met G. Rosier een goede keeper in huis. Voor de winterstop had de jonge doelman goede wedstrijden gespeeld. Hij kon zijn borst natmaken tegen de veelscorende ploeg Josti FC.

Ook in deze wedstrijd was het aftasten en weer het gevoel van de zaalvoetbal terugkrijgen. In de 5de minuut was het J. Smook die de score opende namens Josti FC. De aanvaller begon aan zijn actie en rondde het goed af. Naast aangever blijkt J.Smook ook goed te kunnen scoren aan zijn geliefde linkerkant.

Niet lang daarna trof Josti FC tot twee keer toe de paal ( S.Boekweg). De druk ligt er vol op voor het team en de coach van FC Smarties. Het vrolijke team moest alle zeilen bijzetten om Josti FC tegen te houden. Het spel speelde zich veel af op de helft van FC Smarties.

Beide teams kunnen tijdens de wedstrijd wisselen. De spelers dienen eerst uit het veld te gaan om daarna verse krachten in te brengen. Aan de kant van Josti FC begon A.Tjepkema op de bank. Gebrand om te winnen en te scoren sprintte hij het veld in. Tjepkema wordt uitgelicht vanwege zijn doelpuntenproductie van liefst 6 doelpunten over de hele wedstrijd. Goede, technische goals van de aanvaller. Voor rust stond het 6-0 en de tweede helft kon beginnen.

Een wijziging aan de kant van FC Smarties. Keeper G.Rosier werd veldspeler en A.Bisschop trok de handschoen aan. Het grote verschil tussen beide teams was de wil om de strijd weer aan te gaan.

Uiteraard is een behoorlijke achterstand in de eerste helft vervelend. In de tweede helft werd het Josti FC nog gemakkelijker gemaakt. Veel positiewisselingen en verzorgd voetbal zorgde voor een afstraffing voor FC Smarties. Door een hattrick van S.Boekweg en E.Candan liep de uitspelende ploeg uit. Uiteindelijk zorgde een eigen doelpunt er voor dat de gifbeker helemaal leeg moest. De scherven worden geraapt en FC Smarties mag zich opmaken voor oplossingen en een goed teamgesprek.

FC Oreo – Of je Worst Lust                                                                                        Uitslag 0-12

……………………………………………………………………………………………………………………

De laatste wedstrijd in de Parkstadhal was er eentje tussen de nummer 3 en de hekkensluiter van de competitie. FC Oreo wil niets liever dan van de laatste plek af. Het jongste elftal van de competitie zijn voorbereid en alle spelers zijn fit. Of je Worst Lust, spelend in het zwart met gouden rugnummer bevindt zich in een prima positie. Beide teams hebben deze wedstrijd tegoed. Hierna weten ze ook waar ze staan en wat er op korte termijn sowieso moet gebeuren.

Om 17.05 uur vloot S.Perdok voor de laatste wedstrijd in deze speelronde. Beide teams begonnen goed en voortvarend. Het waren de keepers die getest werden in de opening van de wedstrijd. Of je Worst lust heeft het betere van het spel en loste een aantal schoten op de doelman van FC Oreo. De jonge keeper hield een aantal keer zijn ploeg op de been. Ook zijn spelhervattingen waren overtuigd. De opdracht die hem meegegeven was, begreep hij goed.

Vlak voordat minuut 10 inging was het raak voor Of je Worst Lust. J.Spruit stond met zijn rug naar de goal, draaide kort en schoot knap in de hoek ( 0-1). De reactie van FC Oreo moet er komen. Ze weten zelf heel goed wat ze kunnen. Soms mag de wil om te winnen en te knokken voor je team nog meer naar voren komen. FC Oreo speelt goed, maakt vaakt de juiste keuzes. Het ontbreekt het team aan scorend vermogen. Wellicht dat ze in de toekomst dit kunnen veranderen door meer te wisselen in de aanval. Verdedigend werk was er van A.Stevens. De speler van FC Oreo gaf niet op en stak veel energie in zijn rechtstreekse duels. Vaak werden de duels gewonnen door FC Oreo. Alleen de druk van Of je Worst Lust was hoog. Hierdoor kon de spelmaker van Of je Worst Lust de ballen goed verdelen en spelers in scoringspositie zetten. Voor rust stond het 4-0. Het waren liefst 6 verschillende spelers die vandaag gescoord hebben ( J. Beikes, J.Spruit, M.Isak, T.Wittenaar, S.Boiten en D. v/d Kerkhof.

Je gunt het jonge team FC Oreo een succes! Ook voor deze ploeg geldt dat er potentie in zit. En dan ziet de coach en het publiek zeker. Vrijdag 20 januari spelen ze de eerste wedstrijd van deze speelronde. Het is dan tijd om te leren, te experimenteren en de doelpuntenproductie stevig te gaan openen.

 

Eindstand 0- 12.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *