Verslag vrijdag 16 december

De laatste speelronde in het jaar 2022. Een gemoedelijke sfeer en ambiance was aanwezig in de Parkstadhal. Wederom traden er 6 teams aan, verdeeld over 3 wedstrijden. Scheidsrechter C.Cannegieter was afgelopen weken afwezig vanwege een ernstige blessure aan zijn knie. Toch is hij voldoende hersteld om de eerste wedstrijd te leiden. Samen met D. Berger vormden ze het arbitrale duo van vandaag.

Wedstrijd 1: Of je Worst Lust – FC Wilderveen                                                             Uitslag: 2-0
De manschappen van FC Wilderveen hadden moeite om een team op de been te brengen. Vlak voor tijd stond het team paraat waardoor de wedstrijdleiding het reglement niet hoefde te hanteren. Met een nieuwe keeper op goal stonden ze tegen een voltallig team van Of je Worst Lust.
De aftrap was voor Of je Worst Lust. Met een tikkie terug brachten ze bal richting de achterhoede om op te gaan bouwen. Het is vrijdagmiddag 16.05 uur, tijd om te kijken waar de teams staan na 30 minuten zaalvoetbal.
Het eerste echte gevaar kwam van FC Wilderveen. Via de zijkanten zetten ze een actie in en was het bedoeling dat er minimaal 2 spelers in scoringspositie kwamen. De bal werd echter rechtstreeks richting het doel geschoten en dat leverde een knap schot op. FC Wilderveen liet van zich horen.

In de 3de minuut van de wedstrijd ontstond de eerste kans voor Of je Worst Lust. Het team maakt een goede opening door en had de overhand. Een schitterende steekbal zorgde voor de eerste mogelijkheid. De bal met de juiste snelheid meegeven terwijl een speler in volle sprint is; dat is genieten. De voorhoedespeler van Of je Worst Lust stond met zijn rug naar de goal van de tegenstander. Vanuit deze hoek probeerde hij het toch en leverde een zacht schot op de paal af. De speler van FC Wilderveen blijft rustig en ziet ook mogelijkheden om te counteren.

In minuut 7 was er een mogelijkheid tot counteren. FC Wilderveen kan dat en weten dat ze op deze manier de 3 punten ook mee naar huis kunnen nemen. De gevaarlijke buitenspelers van de FC azen op de bal in de diepte. Een schot vlak naast de goal was het resultaat.
De eerste helft vorderde gestaag. De wedstrijd en daarmee de duels speelden zich vaak af op het middenveld. Wedstrijd speelde zich veel af op het middenveld. Of je Worst lust speelt beter maar zoekt ook vaak de moeilijke oplossing en maken veel meters.
De wedstrijd werd wakker toen in minuut 9 een speler van FC Wilderveen 1 op 1 tegenover de keeper kwam te staan. Deze bracht redding met zijn hak. Een voorbode op meer kansen en meer reddingen die beide keepers moesten verrichten.
De laatste 5 minuten van de eerste helft was spannend. Eerlijke duels werden uitgevochten, goede acties en snel spel. De individuele acties van Of je Worst Lust waren gevaarlijk. Het was de keeper van de FC Wilderveen die zijn ploeg op de been hield. In minuut 13 en 14 bracht hij tot 2 keer toe redding. Aan de andere kant was het bijna raak voor FC Wilderveen. Het spel verplaatst zich snel en dat maakt dat er zoveel mogelijk is in deze wedstrijd. Een prachtige spelhervatting van FC Wilderveen zorgde bijna voor de eerste goal. Echter kwam deze terecht op de rechterpaal en dat zorgde ervoor dat het gevaar voorbij was.
Met een 0-0 score gingen de teams rusten.

Al in de 16de minuut was er een levensgrote kans voor FC Wilderveen. Prima combinatievoetbal leidde direct de kans in. De bal werd naast geschoten. Aan de andere kant was het in de 17de minuut wel raak. Milan Jager verwerkte de bal tot een goal en een zucht van opluchting was kenbaar te horen vanaf de bank. FC Wilderveen moet laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn want ook dit team wil niet met een nederlaag de winterstop in. De ruimtes werden groter en FC Wilderveen legt meer risico in het spel. Er werd meer gedribbeld richting de goal. Hierdoor kwam er meer ruimte in het veld en met het loopvermogen van Of je worst lust liggen er mogelijkheden voor het thuisspelende team. In de 22ste minuut was het wederom raak voor de ploeg. Een 2 tegen 1 situatie werd slim uitgespeeld en J.Spruit tekende voor het slotakkoord.                            Eindstand 2-0

 

Wedstrijd 2: FC Oreo FC Zakelijk                                                                  Uitslag: 0 -11
Een van de jongste ploegen trad vandaag voor de tweede keer aan in de competitie. De speelronde van 25 november wordt op een ander moment in kalenderjaar 2023 ingehaald. Datzelfde geldt voor de tegenstander van vandaag: FC Zakelijk. Beide teams staan aan de aftrap voor een belangrijke wedstrijd. Haken ze definitief aan bij de middenmoot of moeten ze toch naar beneden kijken op de ranglijst.
De eerste 5 minuten ging gelijk op. De bank was goed gevuld en beide coaches wilden aantrekkelijk voetbal zien. Met name de spelhervattingen waren uitstekend en stichtte heel veel gevaar aan beide kanten. Een vermakelijke wedstrijd die in minuut 10 opengebroken werd.

FC Zakelijk speler S.Straat opende de score in de 10de minuut. De druk was al aanwezig op het team van FC Oreo en moest uiteindelijk toch vissen. De keeper baalde want die speelde een uitstekende wedstrijd. Een schot van afstand was in de 13de minuut te machtig voor de eerder genoemde keeper. Een speler van FC Oreo belemmerde het zicht van de keepers enigszins waardoor zijn reactie te laat was. De bal vloog tussen de handen door tegen de touwen aan.
FC Zakelijk speelde goed, aantrekkelijk voetbal. Er straalde plezier vanaf en de voorsprong gaf ze vertrouwen. Niet lang na de 2-0 kwam de 3de goal er snel achteraan.

In de tweede helft startte FC Oreo goed. De eerste kans was dan ook voor L. Diehlman. De coach koos er voor om een aantal wijzigingen door te voeren. Een opmerkelijke was dat de keeper gewisseld werd en later als veldspeler in het veld kwam.
Veel acties van FC Zakelijk kwamen van de linkerkant. J.Jager had het op zijn heupen en flitste langs de linkerkant. Hij had een groot aandeel in de tweede helft. In minuut 20 en 23 was het raak .Met twee uitstekende solo’s bekroonde hij zijn wedstrijd. FC Oreo hapte naar adem en probeerde er bij te blijven. De jonge ploeg heeft het lastig. Het positiespel van FC Oreo was op orde. Echter vinden ze het lastig om onder de druk vandaan te voetballen. Als ze eruit kwamen was dat via L.Diehlman. Ondanks de achterstand en nederlaag van vandaag mag hij terugkijken op een goede wedstrijd.
In de 24ste minuut knakte de ploeg van de ervaren coach. De verdediging lag open en de kansen voor FC Zakelijk bleven komen. Vanaf minuut 25 tot het einde van de wedstrijd vielen er 3 eigen goals en 3 velddoelpunten. Het waren klutsgoals die in het eigen doel verdwenen. Domme pech en FC Oreo heeft het geluk niet mee. De welbekende gifbeker moet leeg. L.Diehlman  was het lichtpuntje aan de zijde van FC Oreo. Een paar flitsende acties leverde sympathie op van het publiek. Doorstoten naar een eretreffer zat er helaas niet in voor het team.
In kalenderjaar 2023 spelen beide teams nog een aantal wedstrijden. Waaronder de inhaalwedstrijd. Hopelijk levert een reeks wedstrijden achter elkaar ritme en vertrouwen op.

 

Wedstrijd 3: De Aapjes – Josti FC                                                                     Uitslag 1-17
De laatste wedstrijd van kalenderjaar 2022 staat op het punt te beginnen. Om 17.00 uur werd er afgetrapt door de nummer 8 van de competitie. Josti FC staat op een gedeelde eerste plek en willen deze vasthouden. Een goedgevulde tribune zorgde voor de kerst op de taart. We zijn los in de Parkstadhal.
Kijkend naar de ranglijst kunnen de Aapjes de punten goed gebruiken. Josti FC, een sterk spelend team met ervaring, willen de Aapjes het vuur aan de schenen leggen. Vanaf minuut 1 was dat al aan de orde. Een goal van S.Boekweg in de opening van de wedstrijd zet de toon. De assist was van J.Smook. De speler van Josti FC bombardeert zich langzaam tot assistkoning van de competitie.
De Aapjes keken dus al vroeg tegen een achterstand aan. Het jonge team worstelt en heeft moeite om tot scoren te komen. Desondanks spelen ze vol passie en dat siert de competitie. De punten komen vanzelf.
S.Boekweg is de man van de wedstrijd. De aanvaller van Josti FC tekende vlak na zijn eerste al voor het volgende doelpunt. Een solo vanaf 20 meter van de goal werd ingezet en bekroond.

De Aapjes mogen feller zijn in de duels. Hoewel Josti FC positioneel erg goed staat is hoog en vroeg druk zetten wellicht de manier om ze af te stoppen. De Aapjes deden wat terug en kwamen er sporadisch uit. En als ze eruit kwamen, zorgde dat meteen voor gevaar. Een schot van afstand werd perfect geraakt en spatte uiteen op de deklat. De keeper van Josti FC stond aan de grond genageld. Een aansluitingstreffer is het onervaren team van De Aapjes nog niet gegund.

Josti FC lijkt niet te schrikken van de aanvallende intenties en voetbalt door. Goed spel en de wil om een mannetje te passeren zorgt altijd voor gevaar en een ‘ man meer’ situatie. Vaak leverde dit genoeg op. 3 -0. Bij Josti FC is J. Smook de speler die de spelhervattingen op zich neemt. Halverwege de eerste helft kwam de 4- 0 op het scorebord. Een punter van S.Boekweg zorgde voor een opleving in een wedstrijd die onder leiding stond van een debuterend scheidsrechter; D. Berger.
Een wissel aan de zijde van Josti FC. A. Tjepkema kwam erin en liet zien dat hij graag wil spelen. Een keurige actie van links leverde hem een assist op door de bal goed voor te geven op Smook. Een begenadigd voetballer. Tussenstand 5- 0.

De Aapjes probeerden te voetballen maar het machtsverschil was groot. Er is voldoende technische bagage in huis bij het thuisspelende team. Een spits die de bal goed bij zich kan houden is wenselijk. Vanaf daar kan het team aansluiting vinden en langer op de helft van de tegenstander spelen. Dat was vandaag lastig. In de 12de minuut was het raak voor Josti FC. Een klein slippertje aan de kant van De Aapjes zorgde voor een vrije doortocht van M. Molema. Vlak daarna werd het door dezelfde speler 0-7.

Dat De Aapjes voor elkaar door het vuur gaan, is zeker. De keeper was de bal kwijt en M. Steenhuis bracht op miraculeuze wijze redding op de lijn. De keeper mag zijn verdediger bedanken. De score kon nog verder oplopen als iedereen het vizier bij Josti FC op scherp had. Tot twee keer toe schoof A.Tjepkema de bal net over de lat op het dak van het doel. Even balen en door! Tjepkema scoort uiteindelijk 3 doelpunten voor zijn team en schroeft daarmee zijn doelpuntenproductie flink op.

Ook in de tweede helft was het trio Tjepkema/Boekweg en Smook zijn los. Zonder de andere spelers tekort te doen want het trio krijgt de mogelijkheid tot scoren vanwege de solide verdediging. Tussendoor was er een heerlijk schot van M. Molema. Een wereldredding van de keeper van De Aapjes. Het deed bij denken aan de redding van Stekelenburg tijdens het WK in 2010. Katachtig richting de linkerhoek. Een goede corner werd met het hoofd binnengekopt door Sven. Daarmee scoort hij nu zn 5de goal.  In totaal maakt hij er 8 deze wedstrijd.

Langzamerhand kan je concluderen dat Josti FC voor de bovenste plekken in de competitie gaan strijden. Een titelkandidaat staat op. Met nog 4 minuten te spelen stond er al 16 goals het op scorebord. De Aapjes vertikten het om mee te verdedigen. Ze waren moe en verslagen. Daardoor had Josti FC altijd een man meer.
Een eretreffer. Groot applaus voor De Aapjes en J. Bakker. Een geplaatst schot was de keeper te machtig. Het publiek gunde De Aapjes een goal en dat was ook gewoon terecht. Een sportieve ploeg die treurt maar zich ook weer weet op te richten.
Het slotakkoord was een strafschop. De overtreding werd 3 seconden voor de zoemer gegeven. En terecht. Onder luid aanmoedigen van het publiek schoot A. Tjepkema beheerst in.
Eindstand 1- 17.

Tot in 2023!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *