Verslag vrijdag 2 december

Wedstrijdverslag vrijdag 2 december WP Indoorsoccer

Wedstrijd 1 : FC Wilderveen – De Aapjes

Wedstrijd 2 : De Strijder – Josti FC

Wedstrijd 3 : FC Kip – FC Smarties

Het weekend van de Sint stond voor de deur. Vrijdag 2 december werden er 3 wedstrijden gespeeld in de WP-indoorsoccer competitie. Om 15.45 uur waren de deuren geopend en begonnen beide teams aan de warming- up. In de eerste wedstrijd van deze speelronde speelt FC Wilderveen thuis tegen De Aapjes. Laatstgenoemde team wacht nog op hun eerste overwinning en kan een succes tegen FC Wilderveen goed gebruiken. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter S. Perdok.


FC Wilderveen – De Aapjes Uitslag 5- 0

FC Wilderveen heeft zich de afgelopen wedstrijden in de top 3 van de competitie gespeeld. Tot op heden hebben ze elke speelronde gespeeld en je ziet verbetering in het spel. De posities werden goed bezet en lieten de bal rond gaan. De Aapjes liet dit gebeuren en via een aantal onderbrekingen en intrappen konden zij ook in de wedstrijd komen.

Het was toch FC Wilderveen wat de ban brak. In de 2de minuut was het N. Arkoub die dicht bij een goal was. Een vroege voorsprong voor de thuisploeg zat er nog niet in. De Aapjes konden onder druk nog geen vuist maken. In de 4de minuut was kwamen de Aapjes tot een schot. Met links werd naast geschoten. Vlak daarna was het vizier meer op scherp. Een goed schot op goal werd geweldig gepakt door de keeper van FC Wilderveen.

Die redding gaf het team meer vertrouwen. FC Wilderveen kreeg meer grip op het spel en was veel op het middenveld van de tegenstander te vinden. Een lange uitgooi van de keeper zette O. Ahmed alleen voor de goal en keeper. In de 11de minuut schoot hij beheerst met rechts de bal tegen de touwen en opende daarmee de score (0-1).

In de tweede helft was er al gewisseld en de eerste minuten was hetzelfde speelbeeld. De Aapjes moeten meer risico nemen om dichter bij de goal te komen. De 2de goal viel aan de andere kant. Invaller A. Abdullahi gaf een goede assist op N.Arkoub en maakte de verdiende 2-0. De Aapjes probeerden wel en lieten bij vlagen verzorgd voetbal zien. Ze kwamen meer in de bal en daardoor was er ruimte te vinden in de verdediging. Y. Habtegabr profiteerde van de ruimte en maakte in het resterende gedeelte van de wedstrijd een hattrick. De speler scoorde in de 24ste, 25ste en 29ste minuut van de wedstrijd zijn goals. Eindstand: 5-0

De Strijders – Josti FC Uitslag 3- 9
Om 16.35 uur werd er afgetrapt tussen twee sterk spelende teams. De Strijders tegen Josti FC. Een affiche om naar uit te kijken in de Parkstadhal. De Strijders spelen in de subtop van de competitie maar laten progressie en een goede vorm zien. Trekken ze dit door en gaan ze vol voor de winst tegen de nummer 2 van de competitie.

De tribune was goed bezet voor wedstrijd 2 en 3. Tijdens de onderbreking deden beide teams nog een korte warming- up. De opening van de wedstrijd was voor Josti FC. Meer balbezit en de bal werd goed rondgespeeld. De Strijders hielden stand en probeerden elkaar voorin te vinden. Het was lastig om de bal daar vast te houden. Veel inzakken en proberen vanuit daar verder te voetballen. Josti FC was gevaarlijker en effectiever in de aanval. In de 9de minuut was het A. Tjepkema die scoorde. De ban was gebroken en voor rust liepen ze via E. Candan, L.Kappen en J. Smook uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong.

In de tweede helft begonnen de Strijders goed. In de 20ste minuut was het via combinatievoetbal raak voor het team. D. Renaud tekende voor zijn eerste van de wedstrijd en daarmee ook voor de Strijders. Hij scoorde meteen daarna zijn 2de goal voor de Strijders. Enig risico in het vervolg van de wedstrijd is de ruimte die Josti FC kreeg en goed benutte. Via het middenveld werden de spitsen van Josti FC weggestuurd en daarmee gevaarlijk. Veel corners in de tweede helft. In de 23ste minuut was het wederom raak voor J.Smook. Een goedlopende aanval werd bekroond met een intikker. Hij scoort uiteindelijk een hattrick (6-2).

De goal gaf Josti FC het laatste zet om meer te scoren. Via S.Boekweg (2x) en A.Tjepkema liepen ze uit naar een 9-2 stand. Een hattrick werd ook gemaakt door D. Renaud van de Strijders. Een persoonlijk succesje voor de spits. De Strijders gaan zich beraden over de wedstrijd en zien we terug. Voor Josti FC kon deze wedstrijd tot de beste van het seizoen behoren.

FC Kip – FC Smarties Uitslag 9-0
Beide teams maken in de laatste wedstrijd van vrijdag 2 december hun opwachting. FC Kip kan met vertrouwen toeleven naar hun wedstrijd. De vorige werd overduidelijk en met overmacht gewonnen. De vraag is of FC Smarties hier rekening mee gehouden heeft en zelf voor een geweldige succes kunnen gaan.

Een enerverende wedstrijd die beide teams op de mat leggen. FC Kip, spelend in nieuwe tenues, koesterde de bal en liet deze in de eerste minuten rondgaan. FC Smarties, altijd goedgemutst en spelend in het zwart.

Met twee eigen doelpunten werd FC Kip in het zadel geholpen. Na een schitterende aanval in de 11de minuut was het in de kluts een ongelukkig eigen doelpunt. FC Smarties leek er niet van onder de indruk. Ondanks dat de score anders doet vermoeden, speelde FC Smarties een van hun betere wedstrijden. Een team wat zich aan het ontwikkelen is. Individueel speelden ze goed, aannames waren met het juiste been en daardoor konden ze het spel prima verplaatsen. Gegroepeerd en met veel passie. G. Rosier, keeper van FC Smarties, speelde een grootse wedstrijd. Met een paar uitstekende reflexen met arm en voet hield hij de ploeg lang in de wedstrijd.

In de 10de minuut voorkwam de paal een goal voor FC Kip. De keeper stond deze keer wel aan de grond genageld. Langzamerhand kreeg FC Kip het gevoel dat ze de score moesten uitbreiden. Ze leken onder de indruk van de passie en kwaliteit wat FC Smarties liet zien. Toch konden ze moeilijk het doel van de tegenstander vinden. De 0-2 en 0-3 kwamen op naam van T. Sanders. Het was bij vlagen tiki taka voetbal van beide kanten. FC Kip bracht het publiek op de banken toen de 0-4 werd gemaakt.

De tweede helft
FC Smarties trapt af. Een kleine bespreking was nodig en er stond wederom een fit 5-tal aan de de aftrap. Wederom werd er aan beide kanten goed voetbal gespeeld. Beide teams hebben voetballend vermogen waardoor er werd gekozen voor samba voetbal i.p.v, een fysieke krachtmeting. In de 17de minuut werd het 5-0 door een pirouette goal achter het standbeen. Hij verraste de keeper en L.Tehubijuluw zichzelf ook. FC Kip liep uit naar een 9-0 score en verstevigd zijn koppositie op doelsaldo. Het slotakkoord was voor O.Lingbeek.

FC Kip nestelt zich verder in de top van de competitie. FC Smarties mag ondanks de score terugkijken op een goede wedstrijd. Perspectief en geloof behouden in het team mogen ze zeker meenemen. Dan komen de punten vanzelf.

FC Kip in hun nieuwe tenues.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *