Verslag vrijdag 11 november

Het is vrijdagmiddag, 16.00 uur; tijd voor de WP Indoorsoccer competitie.

Net zoals het Nederlands Elftal staan de definitieve selecties van FC Kip, Of je worst lust en FC Oreo vast en komen in speelronde 2 voor het eerst in actie. Teams de Aapjes, FC Wilderveen en De Strijders staan net zoals speelronde 1, later op de middag aan de aftrap.

————————————————————————————————————————————–

FC Kip – FC Oreo                                                                                                             Uitslag: 30 -1

Een goed gevulde tribune zag de bal om 16.00 uur rollen in de Parkstadhal. FC Kip, spelend in het geel tegen FC Oreo. Laatstgenoemde team speelt in zwarte tenues. Het was uiteindelijk de middag van FC Kip. Onder leiding van scheidsrechter C. Cannegieter gingen beide teams strijdbaar van start.

Het was in minuut 1 al raak voor FC Kip. Goed combinatievoetbal zorgde voor een snelle 1-0. Doelpuntenmaker T.Hoekzema. De snelle openingsgoal zorgde voor twijfel bij FC Oreo. Ze lieten de bal bij vlagen goed rond gaan. Door dat FC Kip als team goed druk zette, was het voor FC Oreo lastig om structureel over de middenlijn te blijven voetballen. Ze werden bij vlagen teruggedrongen door een sterk spelend FC Kip. Laatstgenoemde team was overtuigend in de passing en veel positiewisselingen zorgden er voor dat FC Oreo er moeilijk aan te pas kwam. Dit zag je ook uitgedrukt worden in de stand ( 8-0). FC Oreo deed wat terug in de vorm van een goal. Vanuit een corner kwam L. Diehlman prachtig tot scoren en op deze manier kwam FC Oreo van de hatelijke nul af.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. FC Oreo werd op de middenlijn vastgezet en had daardoor moeite om er onder uit te voetballen. Positioneel stond FC Kip beter waardoor er veel aangevallen werd. De keeper van FC Oreo deed wat hij kon maar werd geklopt door goede aanvallen. Door goals van onder andere L. Tehubijuluw, T. Sanders, D. Osinga en W. Marquering werd er een grote score neergezet. Een prima voetballend team als FC Oreo was in de eerste speelronde niet opgewassen tegen FC Kip. FC Oreo gaat zich oprichten en over twee weken een reactie geven in de competitie.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Of je worst lust – De Aapjes                                                                                      Uitslag: 8 – 1

De tweede wedstrijd van de middag stond onder leiding van S.Perdok. Om 16.30 uur gaf hij het startsignaal voor de eerste helft. Beide coaches beschikten over een fitte selectie.

Beide teams waren in de eerste minuten van de wedstrijd in evenwicht. Het balletje rolde van voet naar voet. Er werd gretig gezocht naar openingen in de defensie van de tegenstander. Toch was het Of je Worst lust wat de ban brak (1-0 door J. Spruit). Het was een knappe goal voor het thuisspelende team. Ze drukten door en kwamen binnen 6 minuten spelen op een comfortabele marge van 3 doelpunten. Hoewel het percentage balbezit nauwelijks het verschil maakte in deze wedstrijd, was het Of je Worst lust wat zakelijker was in de afronding. Overigens speelde de keeper van de Aapjes een uitstekende wedstrijd. De paal en lat hielpen hem mee.

De Aapjes deed vlak voor rust wat terug. Ze T. Oost kreeg de bal goed aangespeeld en begon een kleine actie in te zetten vanaf de linkerflank. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek. Een knappe goal wat de Aapjes wellicht moed geeft.

Na de rust was het Of je Worst lust dat sterker uit de startblokken kwam. Hoewel ze een voorsprong hebben opgebouwd waren ze er nog niet helemaal gerust op. De Aapjes speelden goed en hadden bij vlagen goed, verzorgd spel. Ze kregen naarmate de wedstrijd vorderde meer controle over het spel. Het ontbrak ze in deze wedstrijd aan scorend vermogen. Daarentegen heeft de coach van Of je Worst lust, liefst 6 verschillende spelers zien scoren. Over twee weken mag Of je Worst lust haar tweede wedstrijd spelen. De Aapjes komen 2 december weer in actie.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

FC Wilderveen – De Strijders                                                                                    Uitslag 0 -2

Op voorhand een spannende pot. Hoewel beide teams de vorige speelronde winnend hebben afgesloten, willen beide teams met goed voetbal winnen!

Het spel ging op en neer in de eerste minuten. Geen uitgespeelde aanvallen maar aan beide kanten toch gevaar via de lange bal. De Strijders hielden goed positie en zorgde door een afstandsschot van D. Renaud voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Na 10 minuten spelen stond er 0-0 op het scorebord en stond de druk goed op de wedstrijd. Beide teams namen meer risico in het spel om dichterbij de goal te komen. Vlak voor rust werden de Strijders beloond met een goal. Een lage bal van J. Berendsen kwam richting de keeper van FC Wilderveen en had hier geen antwoord op ( 0-1). De Strijders gingen met 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerden de Strijders hun voorsprong uit te bouwen. Bij vlagen was er goed positiespel en combinatievoetbal te zien. FC Wilderveen bleef geconcentreerd en probeerde via snelle uitbraken te scoren. Een overtreding op een speler van FC Wilderveen zorgde halverwege de tweede helft voor gevaar. Een vrije trap, vlakbij de goal, werd tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. J.Berendsen tekende voor zijn tweede van de wedstrijd en verzekerde daarmee de overwinning van De Strijders.

Een spannende wedstrijd die nog even werd opgeschrikt door een vervelende blessure aan de kant van FC Wilderveen. Beiden teams kunnen zich opmaken voor de volgende speelronde.

 

Vrijdag 18 november en 25 november (Nederlands elftal) wordt er niet gespeeld. De eerstvolgende speelronde is op vrijdag 2 december.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *