Verslag vrijdag 4 november 2022

De bal rolt weer in Veendam

Afgelopen 4 november is de Winkler Prins Indoorsoccer competitie van start gegaan. De bal rolt weer in de Parkstadhal. Leerlingen uit klas 1, 2 en groep 8 strijden dit schooljaar om de felbegeerde zaalvoetbaltitel. Wie mag zich na 12 speelrondes kampioen zaalvoetbal noemen? We maken ons op voor de eerste speelronde.

De Aapjes – De Strijders ( 2-10 )
Gespannen hoofden in de Parkstadhal te Veendam. Dit geldt voor spelers, scheidsrechters, coaches en de organisatie. De teams hebben een aantal weken voorbereiding gehad en staan gereed voor de officiële aftrap van het nieuwe zaalvoetbalseizoen.

De eerste 5 minuten was vooral wennen aan de bal, elkaar proberen te vinden in het veld en de tegenstander peilen. Beide teams verzorgden goed positiespel en in de eerste 6 minuten werden er aan beide kanten prachtige steekballen gegeven. Voorlopig nog zonder resultaat want beide keepers speelden goed.

Er wordt flink gecoacht bij de wedstrijd van De Aapjes – De Strijders

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor de Aapjes. Uit het niets scoorde R. Kramer zijn eerste goal. Hij opende daarmee zijn eigen doelpuntenaccount en ook de eerste goal van het voetbalseizoen 2022/2023. De Strijders leken niet te schrikken en voetbalden rustig door met de gedachte dat ons doelpunt nog wel zal komen.

Dat was ook zo. Vlak na de 1-0 kwamen de Strijders op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker D. Renaud. De bal werd zorgvuldig met links binnengeschoten en dat heeft de ploeg goed gedaan. Een paar minuten na de eerste goal was het wederom raak voor D. Renaud. Na een vlot lopende aanval was hij opnieuw het eindstation ( 1-2). Naarmate de wedstrijd vorderde komt J. Berendsen ook serieus in beeld als doelpuntenmaker. Samen met D. Renaud nam hij een groot deel van de doelpunten voor zijn rekening. Beide teams hebben goed voetbal laten zien. De Strijders waren scherper in de spelhervattingen en dat zag je ook in de score. In een kort tijdsbestek werd er veel en snel gescoord (1-9).

Namens de Aapjes kwam T. Oost ook nog tot scoren en deed daarmee wat terug voor zijn team. De Aapjes speelden helemaal niet slecht maar moeten nog groeien in de competitie. Via D. Hoorn werd de eindstand bepaalt op 2-10. Beide teams staan op vrijdag 11 november weer in de hal en spelen dan tegen een ander team in de competitie.

FC Zakelijk – Josti FC ( 1-7)
De tweede wedstrijd van de competitie stond ook op vrijdagmiddag 4 november gepland. Beide teams kozen voor een donker tenue waardoor Josti FC de wedstrijd begon met hesjes aan.

Onder leiding van scheidsrechter C. Cannegieter mocht FC Zakelijk de aftrap nemen. Beide teams lieten de bal goed rondgaan. Elke speler in het veld werd bereikt en dat zorgde de eerste 5 minuten ervoor dat de wedstrijd in evenwicht is. De keepers aan de beide kanten zorgden er voor dat na 5 minuten nog steeds niet gescoord is. Flitsende reddingen met voet, handen en de paal zorgden

ervoor dat FC Zakelijk goed weg kwam. Uiteindelijk brak Josti FC de ban met een heerlijke solo. M. Molema tekende voor zijn eerste doelpunt en bracht daarmee zijn team op voorsprong. Dit bracht FC Zakelijk niet van zijn stuk en voetbalde door. De aanvallende intenties van FC Zakelijk zorgden ervoor dat er ruimte ontstond. Hier maakte Josti FC dankbaar gebruik van want voor de rust stond het 0-3 voor Josti FC.

FC Zakelijk kwam scherp uit de kleedkamer en lieten de bal weer rondgaan. Josti FC leek wat minder uit de startblokken te komen want een onoplettendheidje zorgde ervoor dat aansluitingstreffer op het scorebord kwam te staan. D.Cederbrug verraste de verdediging met een geplaatst schot en opent hiermee ook de doelpuntenrekening van FC Zakelijk.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd begonnen er gaten te vallen en werd er gemakkelijker gescoord. In de laatste twee minuten van de wedstrijd werd de laatste goal gemaakt en daarmee komt de eindstand op 1-7.

Doelpuntenmakers voor Josti FC:
J. Smook, M. Molema, L. Kappen (ieder 2 doelpunten) en A.Tjepkema.

FC Smarties – FC Wilderveen (1-4)
FC Smarties en FC Wilderveen namen het tegen elkaar op met als resultaat een boeiende wedstrijd. Een wedstrijd die onwennig begon maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de acties en doelpunten. De teams waren op hun eerste speeldag al vroeg te vinden in de Parkstadhal

De wedstrijd van 1700 uur is tevens de afsluiter van de eerste speelronde. FC Smarties bracht de bal aan het rollen en na 30 minuten weten beide teams waar ze staan na hun eerste wedstrijd in 2022-2023. De eerste 10 minuten was de show van de keepers. Beide keepers waren scherp en hielden hun ploeg op de been. FC Smarties probeerde onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Dit was lastig aangezien FC Wilderveen vroeg druk zette. Vanuit die opstelling schoven ze op tot de middenlijn en probeerden daar het spel te maken. Het duurde dan ook niet lang of het eerste doelpunt viel. Vanuit de verdediging werd de bal gespeeld naar N. Arkoub. Hij passeerde de tegenstander en schoot de bal tegen de touwen (0-1). Kort daarna werd het 0-2. Y. Habtegabr maakt zijn eerste van dit seizoen. Ook dit doelpunt komt door vroeg druk zetten waardoor FC Smarties de verdediging net te laat organiseerde.

De 11- koppige selectie van FC Smarties liet zich niet van de wijs brengen. Ze wisselden volop waardoor er van vermoeidheid geen sprake was. De aansluitingstreffer kwam niet helemaal als een verrassing en komt 5 minuten voor de rust. S. Buurmeijer schoof de bal na een kluts beheerst binnen ( 1-2).

De tussenstand zorgt voor een interessante tweede helft. Welke tactiek gaan ze hanteren om de overwinning over de streep te strekken. Beide teams waren aan het elkaar gewaagd. De tweede helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De keepers van FC Smarties en FC Wilderveen werden amper getest en de paar kleine kansjes voor het eerste genoemde team was niet voldoende om op gelijke hoogte te komen. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde FC Smarties wat te forceren door meer naar voren te voetballen. De ruimte die ontstond werd dankbaar ingevuld door O. Ahmed en N. Arkoub. Ze kwamen beide tot scoren wat de eindstand op 1-4 zette.

Op 11 november spelen de volgende teams:
16.00 uur – FC Kip vs FC Oreo
16.30 uur- Of je worst lust vs De Aapjes
17.00 uur – FC Wilderveen – De Strijders

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *