Verslag vrijdag 8 april 2022

Afgelopen vrijdag 8 april was een spannende speelronde, aangezien de koploper in de jongste competitie tegen de nummer twee speelde en er wellicht meer duidelijkheid in het kampioenschap zou kunnen komen.

Aangezien Winkler Prins deze week met een verkort lesrooster werkte, konden we de speelronde een uur eerder laten beginnen. De openingswedstrijd vond plaats tussen FC Bal op ’t Dak en hekkensluiter FC Gerrard welke nog steeds op 0 punten staat. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd en dat resulteerde dan ook tot grote blijdschap van FC Gerrard in een gelijkspel (3-3). FC Gerrard komt daarmee op 1 punt. Voor FC Bal op ’t Dak wist M. Molema twee keer te scoren.

FC Wilderveen mocht het opnemen tegen De Kleiers, welke nog meedingen voor het kampioenschap. Toch was FC Wilderveen geen partij voor De Kleiers, want het werd 4-0 in het voordeel van De Kleiers. Topscoorder T. Mehmedovic scoorde één keer.

De derde wedstrijd van de middag was op papier de mooiste wedstrijd. Ook in de praktijk bleek dit het geval. De hele tribune van de Parkstadhal was gevuld met ouders, opa’s/oma’s en vriendjes/vriendinnetjes om de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 te bekijken. Stroopmannetjes speelde tegen FC Kip. Stroopmannetjes, welke voornamelijk uit tweedeklassers bestaan, wisten een dag ervoor nog tweede te worden op de regionale finale schoolvoetbal in Assen. Jammer genoeg waren ze maar 2 doelpunten verwijderd van het Nederlands Kampioenschap…FC Kip, bestaande uit allemaal groep 8 leerlingen van het basisonderwijs, doen het erg goed in de competitie. Ze zijn erg goed op elkaar ingespeeld en naast strijdlust laten ze wekelijks ook erg verzorgd voetbal zijn.
FC Kip wist een voorsprong op te bouwen van 1-2. Na een geweldige actie van topspeler G. Szurko wist hij de bal stevig tegen de touwen aan te werken, 2-2 dus. De spanning liep aardig op in de zaal en dat was ook te zien toen S. Boekweg 3-2 voor Stroopmannetjes wist te maken. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, maar met nog 12 seconden op de klok kreeg FC Kip een vrije bal op eigen helft. Deze werd richting het doel van Stroopmannetjes geschoten en door niet scherp te verdedigen, zorgde T. Sanders er in de laatste twee seconden voor om FC Kip op gelijke hoogte te brengen. Zowel het hele team als de tribune ging uit zijn dak, dit uiteraard tot frustratie van Stroopmannetjes. Eindstand 3-3 wat al met al een terechte uitslag was. Stroopmannetjes blijft koploper, maar door het gelijkspel van FC Kip, kon De Kleiers de tweede positie innemen op de ranglijst.

Spelers en publiek kijken toe hoe er om de bal wordt gestreden bij Stroopmannetjes – FC Kip.

De laatste twee wedstrijden van de middag werden gespeeld in de competitie voor de oudste leerlingen. Black Energy Air Force speelde tegen WP PRO en wist gemakkelijk te winnen met 11-0. De meest gevierde man was Y. Müsse, aangezien hij zes doelpunten wist te scoren. Ondanks dat WP PRO nog steeds 0 punten heeft en moeite heeft om te scoren, zijn ze er wel altijd en hebben ze altijd zin om te spelen. Complimenten voor het sportieve gedrag!

De middag werd afgesloten met FC Bob tegen FC Mustafa. Ook dit was geen spannende wedstrijd, aangezien FC Bob met 14-1 wist te winnen en de doelpunten er makkelijk in gingen. Keeper J. Boneschansker van FC Mustafa was net een levend schietschijf, aangezien er veel ballen op zijn doel af kwamen. D. de Jonge en M. Kartoidjojo scoorden beide 3 doelpunten. Voor FC Mustafa wist de fanatieke C. Bouwhuis de eer te redden door de bal middels een hard schot hoog in het doel te schieten.

Tot slot moet ik helaas dit verslag afsluiten met een minder leuke mededeling:
Vanaf dit moment wordt de competitie uitgespeeld zonder toeschouwers.

Dit besluit heeft de organisatie in samenspraak met de Gemeente Veendam helaas moeten nemen. De laatste tijd komt er steeds meer (oudere) jeugd (welke niet mee voetballen) richting de hal en dat zorgt in sommige gevallen voor onveilige, ongewenste  situaties voor zowel spelers, toeschouwers, organisatie als halbeheer. Afgelopen vrijdag heeft er een dergelijke situatie zich voorgedaan, waarvan nagenoeg niemand gelukkig iets heeft meegekregen.

In 2015 ben ik de competitie begonnen vanuit eigen motivatie om kinderen plezier te bieden met zaalvoetbal en op een relaxte wijze het weekend in te gaan samen met vriendjes en klasgenoten.
(Sociale) veiligheid vind ik erg belangrijk en hecht ik er veel waarde aan dat alle betrokkenen zich gedurende deze schoolactiviteit te allen tijde veilig moeten kunnen voelen. Dit laatste kan op deze manier niet worden gewaarborgd. Vandaar dat de organisatie zich helaas genoodzaakt voelt om de competitie tot het einde van het schooljaar uit te spelen ZONDER publiek.

Alleen spelers mogen de hal betreden, samen met max. 2 coaches. Eenmaal wanneer je de hal vervolgens verlaten hebt, kunnen wij je niet meer binnenlaten.

Voor de toeschouwers die zich voor bovenstaande niet aangesproken zouden moeten voelen, vinden we het heel erg jammer en hadden we het graag anders gezien. We hopen op jullie begrip hiervoor.

Er zijn (als alles meezit) nog 3 speelrondes en we hopen de competitie op 20 mei te kunnen afsluiten. Volgende week 15 april (Goede vrijdag) wordt er wel gespeeld, maar op 22 april wordt niet gespeeld. Dat is namelijk de laatste dag op school voor examenleerlingen en organiseert Winkler Prins een schoolbrede actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van Oekraïne.

Fijn weekend allemaal!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *