Verslag vrijdag 1 april 2022

Op vrijdag 1 april stonden er vijf wedstrijden gepland en de Parkstadhal was dan ook druk bezocht. Om 15.45 uur mocht Black Air Force Energy, welke niet op volle sterkte waren, aantreden tegen het sympathieke FC Bob. FC Bob, dat uit zowel jongens als meiden bestaat, won de wedstrijd redelijk makkelijk met 0-4. Topscoorder D. de Jonge wist zijn doelpuntje mee te pakken, maar man of the match was M. Kartoidjojo met twee doelpunten. Vooral de laatste was een juweel van een goal (hakballetje langs de keeper). Na deze overwinning gaat FC Bob met een wedstrijd minder gespeeld aan kop met 9 punten.

De tweede wedstrijd was FC Knudde tegen WP PRO. Laatst genoemde team heeft hard gestreden en had op werklust wel een doelpunt verdiend, maar helaas was dit niet het geval. FC Knudde won de wedstrijd met 6-0 (drie doelpunten van R. Stolze) en mocht drie punten mee naar huis nemen.

Om 16.45 uur speelde FC Cafetaria tegen FC Wilderveen, twee teams uit de jongste competitie. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, alleen FC Wilderveen kon in het veld net iets meer potten breken door twee goals te maken. FC Wilderveen won de wedstrijd dan ook met 0-2.

De meest spannende wedstrijd van de middag vond plaats tussen FC Kaasvet en Havenbuurt United. Beide teams hadden regelmatig balbezit en kregen diverse kansen. Na een tijd spelen kwam Havenbuurt United op voorsprong middels een discutabel doelpunt. De bal werd op de binnenkant paal geschoten, waarna hij het doel weer verliet. De scheidsrechter zag hem over de lijn gaan en gaf een doelpunt. Vanuit verschillende kanten werd er getwijfeld, maar goed…Havenbuurt United stond op een 0-1 voorsprong.
Deze voorsprong wisten ze aardig lang vast te houden, maar in de laatste minuut bracht J. Jongepier beide teams op een gelijke stand door een afstandsschot. Met nog 5 seconden op de klok werd het nog even spannend. Een verdediger van Havenbuurt United leek de bal op de hand te krijgen in het keepersgebied. Gelukkig voor Havenbuurt United werd dit niet waargenomen, anders was de kans groot dat ze met 0 punten het weekend in gingen. Eindstand 1-1.

De speelronde werd afgesloten met een wedstrijd tussen FC Mustafa en Zware Van Nelle FC. Op zich speelde FC Mustafa niet slecht, maar Zware Van Nelle FC speelde net iets compacter en maakte de kansen beter af dan hun tegenstander. Zware Van Nelle FC wist met 2-6 te winnen.

Volgende week 8 april spelen de teams uit de jongste competitie, waar het ook erg spannend is.

Tot slot nog even een mededeling van de organisatie omtrent de kleedkamers. We merken regelmatig dat er leerlingen zijn die de kleedkamers in gaan, terwijl deze leerlingen niet deelnemen aan de competitie of niet hoeven te spelen. We zijn genoodzaakt om de regel in te stellen dat de kleedkamers alleen maar mogen worden betreden door spelers van de teams, die zich moeten omkleden. De kleedkamer is dus geen plek om te chillen en al helemaal niet voor mensen die daar niets te zoeken hebben.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *