Verslag vrijdag 11 maart 2022

Vanwege een aantal weken geen speelrondes gehad te hebben (voorjaarsvakantie en opening Skills Garden), rolde de bal afgelopen vrijdag 11 maart (gelukkig) weer in de Parkstadhal. Inmiddels hebben nagenoeg alle teams zo’n 3 à 4 wedstrijden gespeeld en zijn we aardig op gang met de competities. Afhankelijk van het aantal wedstrijden dat nog gaat uitvallen wegens ziekte etc. moeten we even kijken of we de gehele competitie kunnen uitspelen vóór begin juni. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er gekeken of we de laatste speelrondes op andere wijze kunnen organiseren (bijv, een team dat meerdere korte wedstrijdjes op een middag speelt). Dit zien we tegen die tijd wel.

Afgelopen vrijdag begon FC Kip in een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Gerrard. Dit werd maar liefst 10-0 (met o.a. 4 doelpunten van J. Jager en 3 doelpunten van O. Lingbeek). FC Kip, dat prima op elkaar ingespeeld is, kon de bal lekker rond laten gaan. Dit in tegenstelling tot FC Gerrard, die nog zoekende in hun spel is. Vooral in verdedigend opzicht zou FC Gerrard wat winst kunnen boeken in hun spel door iets compacter te gaan verdedigen.

FC Bal op het dak tegen FC Wilderveen was een leuke wedstrijd om te zien, die redelijk gelijk op ging. Tóch wist FC Wilderveen de wedstrijd naar zich toe te trekken en won dan ook met 1-3. A. Tjepkema scoorde er 2 voor FC Wilderveen, waarvan zijn tweede doelpunt met een magnifiek “Zidane” hakje.

De wedstrijd met de hoogste verwachtingen vond daarna plaats. Nummer 1 en 2 van de ranglijst speelden tegen elkaar. De Kleiers namen het op tegen de Stroopmannetjes. Beide teams leveren overigens ook de twee topscorers van het moment in de competitie (T. Mehmedovic en G. Szurko). Ondanks dat het erg spannend was, kwamen de Kleiers er niet aan te pas. Stroopmannetjes hield goed druk en dit resulteerde uiteindelijk ook in een 0-2 overwinning voor de Stroopmannetjes. S. Moreno en G. Szurko waren de makers van de doelpunten.

Stroopmannetjes aan het aanvallen op de helft van de Kleiers

 

De laatste wedstrijd van de middag vond plaats tussen FC Knudde en FC Kaasvet. Dit was de enige wedstrijd uit de oudste competitie. Deze laatste wedstrijd was een smakelijk toetje, want er waren over en weer kansen. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en een gelijkspel zou ook helemaal op zijn plek zijn. Echter, FC Kaasvet wist in de slotminuten langszij te komen en de 0-1 te scoren door een doelpunt van W. Bruinewoud. Door deze overwinning staat FC Kaasvet op het moment tweede op de ranglijst in de categorie 14 t/m 16 jaar.

Wat nog vermeld moet worden is dat er twee teams uit de competitie gehaald zijn vanwege het meermaals te moeilijk op de been krijgen van een team. Dit heeft een aantal keer geresulteerd in verschuivingen/ afzeggingen op het laatste moment.
Het gaat om FC Frikandelbroodje in de jongste competitie en FC BattieBoys in de oudste competitie. Bij de teams die al eens tegen één van beide gespeeld hebben, worden de behaalde (doel)punten teruggedraaid.

Aanstaande vrijdag 18 maart is er GEEN speelronde. Dit in verband met de beschikbaarheid van de hal.
De eerstvolgende speelronde is vrijdag 25 maart. 

 

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *