Verslag vrijdag 5 november 2021

Veel animo voor Winkler Prins Indoorsoccer

Afgelopen vrijdagmiddag 5 november is de zaalvoetbalcompetitie voor de leerlingen van Scholengemeenschap Winkler Prins weer van start gegaan. Voor het zevende jaar op rij hebben kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Veendam en omstreken de kans om deel te nemen aan deze buitenschoolse sportactiviteit. De competitie wordt wekelijks op vrijdagmiddag na schooltijd gespeeld in de Parkstadhal, waarbij er dit schooljaar maar liefst 167 leerlingen deelnemen. Doordat er zoveel animo voor de zaalvoetbalcompetitie is, zijn er twee competities gemaakt. Namelijk één voor de jongere kinderen (11 t/m 13 jaar) en een competitie voor de oudere kinderen (14 t/m 16 jaar).

Vanaf begin schooljaar is Ricardo Brongers (docent LO op Winkler Prins) druk bezig om de teams te werven en de competitie op te zetten, met het resultaat dat er dit schooljaar in totaal 17 teams deelnemen. Er doen zelfs bij meerdere teams leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs mee.

De eerste wedstrijd was dan ook tussen FC Kip (het complete team bestaat uit leerlingen van Hoi Pippeloi) en FC Cafetaria. Laatstgenoemde team had niet veel in te brengen, ondanks dat merendeel van het team een aantal koppen groter was dan de spelers van FC Kip. FC Kip won de wedstrijd met maar liefst 0-12! Dit door onder meer 4 doelpunten van T. Hoekzema en 3 doelpunten van L. Tehubijuluw. De jongens van Hoi Pippeloi lieten erg verzorgd voetbal zien en menig toeschouwer kon zien dat dit team goed op elkaar ingespeeld is.
Over toeschouwers gesproken…De tribune was erg goed gevuld met ouders, opa’s/oma’s en vriendjes van de voetballertjes. Leuk om te zien hoe betrokken men is en vooral hoe (intrinsiek) gemotiveerd de spelers van alle teams zijn.

Spelers van FC Kip kijken toe hoe de overwinning wordt binnen gesleept.

FC bal op het dak speelde tegen FC Frikandelbroodje, welke resulteerde in een 9-0 overwinning voor FC bal op het dak. Ondanks dat keeper C. Huizinga van FC Frikandelbroodje zijn team meermaals op de been hield door een aantal puike reddingen te verrichten, mocht het niet baten en kon FC bal op het dak de wedstrijd naar zich toe trekken. Met 5 goals was L. Jonker de man van de wedstrijd.

FC bal op het dak – FC Frikandelbroodje

De derde wedstrijd van de middag was tussen de Kleiers en FC Gerrard. Spelers van de Kleiers waren vorig schooljaar ook al actief binnen de competitie en hadden in tactisch opzicht hierdoor een voordeel. Vooral met goaltjesdief T. Mehmedovic (7 doelpunten) konden ze goed profiteren. Het werd namelijk 13-0 voor de Kleiers.
FC Gerrard, bestaande uit spelers van de brugklas, zal dit schooljaar ongetwijfeld nog wel punten gaan pakken aangezien er wel een aantal goede voetballers tussen zaten. Aan het enthousiasme lag het in elk geval niet.

FC Wilderveen (een combinatie van spelers die bij Veendam 1894 en vv Wildervank spelen) mocht het opnemen tegen het talentvolle team Stroopmannetjes. FC Wilderveen hield lang stand (mede door een uitstekend keepende K. Lanting), maar nadat ze twee doelpunten tegen kregen kwam Stroopmannetjes op stoom. Vooral de 0-3 kwam tot stand middels een flitsende aanval, waarbij de tegenstander werd weggespeeld. De wedstrijd is geëindigd in een 8-1 overwinning voor Stroopmannetjes. Drie doelpunten werden gescoord door de sterk spelende G. Szurko.

Vrijdag 12 november zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden in de competitie voor de leerlingen van 14 t/m 16 jaar.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *